Hlavní obsah

Vánoční CD - 47. týden

Z hudebních novinek uvedených tento týden na vánoční trh vám Novinky doporučují nové album Amarantine, které natočila irská diva Enya. I druhá horká aktualita Baby Doll je zpívaná ženou - Ivou Frühlingovou. Z dalších CD jmenujme zástupce tvrdé muziky Ozzyho Osbourna a System Of A Down, nebo slovenské alternativce Chiki liki tu-a.

Článek

Enya: Amarantine

Než éterická Irka Enya přišla s novinkou Amarantine uplynulo od vydání multiplatinového alba A Day Without Rain pět let. Mezitím s stala držitelkou Oskara a Zlatého Globu za titulní píseň May It Be k prvnímu dílu trilogie Pán prstenů.

Na Amarantine Enya opět spolupracovala s producentem Nicky Ryanem a textařkou Romou Ryan. Mezi Enyou běžně používanými jazyky (angličtina, španělština, velština, latina) tentokráte chybí galština, zato přibyla japonština a ve třech skladbách také vlastní jazyk vytvořený textařkou Romou Ryan.

Warner Music

Ozzy Osbourne: Under Cover

Ozzy Osbourne vydal letos na jaře kolekci 4CD Prince Of Darkness, kde tři disky obsahovaly jakýsi výběr hitů a čtvrtá cover verze Ozzyho oblíbených písní.  Nyní toto čtvrté album vychází jako samostatná plnohodnotná deska, obohacená o řadu dalších hitů, které Ozzy přezpíval v poslední době, včetně prvního singlu In My Life a písně Tears In Heaven. Tu Ozzy nahrál jako reakci na hurikán Katrina. Album vyjde také jako Dual Disc s bonusovým DVD materiálem.

Sony BMG

Iva Frühlingová: Baby Doll

Bývalá modelka a úspěšná zpěvačka Iva Frühlingová vydává  po debutu Litvínov druhé album s názvem Baby Doll. Převládá na něm francouzština, která se stala díky zpěvaččinu pobytu v Paříži její druhou mateřštinou. Baby Doll vkusně propojuje intimitu zpěvu s elektronickým soundem a zvukem živých nástrojů, střídá různé styly a nálady. První singl se jmenuje Á Part.

Monitor EMI

System Of A Down: Hypnotize

Hypnotize je pokračování alba metalové kapely System Of A Down. První část s názvem Mezmerize vyšla před půl rokem. Oba díly produkoval Rick Rubin. Z alba Mezmerize vyšly dva skvělé singly B.Y.O.B. a Question!. Jako singlová novinka z právě vycházející desky Hypnotize se objeví stejnojmenná píseň. Album vychází na nosičích CD a Dual Disc a dodatečně se na pultech objeví i Dual Disc alba Mezmerize.

Sony BMG

Chiki liki tu-a: Dvojkilometrový jeleň

Alternativní slovenská kapela, která loni prorazila se songou Láska moja de si, vydává své třetí studiové album Dvojkilometrový jeleň. Pod deskou, která obsahuje třináct skladeb, je jako autor textu i hudby podepsána celá kapela. Chiki liki tu-a během desetileté existence hrála po celé Evropě.  

Sony BMG

Další doporučená CD:

Michal Hudček:  Zvláštní zprávy (Sony BMG)

Kryštof: Ži(v)je (Monitor EMI)

Ali Amiri: A Piece Of My Heart (Sony BMG)

Helena Zeťová: Ready To Roll (Universal Music)

Scooter: Who's Got The Last Laugh Now? (Warner Music)

Rolling Stones: Rarities 1971-2003 (Monitor EMI)

Christian Eigner: Recovery (Universal Music)

Ilona: Un Monde Parfait (Universal Music)

K-Maro: Million Dollar Boy (Warner Music)

Bette Midler: Sings The Peggy Lee Songbook (Sony BMG)

Mylo: Destroy Rock Roll (Sony BMG)

Různí: Cats (Universal Music)

Různí: The Producers OST (Sony BMG)

Ravi Shankar: Essential (Warner Music)

Bee Gees: Love Songs (Universál Music)

Rod Stewart: Great American Songbook Box Set (Sony BMG)

Queen: Night At The Opera  (Monitor EMI)

Abba: The Complete Studio Rec. (Universal Music)

Richard Bona: Tiki (Universal Music)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám