Hlavní obsah

Vánoce a Silvestr na horách? Volných míst ubývá

Vánoční svátky a Silvestr na českých horách? I přes velkou konkurenci, kterou představují věhlasná evropská střediska, stále oblíbený cíl obyvatel Česka. Přece, když ne sjezdovky, tak alespoň ubytovaní a návštěva restaurace vyjde u nás nesrovnatelně levněji než například ve Francii. Volných míst v penzionech a hotelích ale kvapem ubývá.

Článek

Například nejvyšší české hory Krkonoše hlásí, že většina ubytovacích kapacit je už dlouho dopředu obsazena. "Co se týká Vánoc a Silvestra, tak se ještě pár míst najde, ale výběr je už velmi zúžený," řekla Novinkám v úterý Janina Stečínská z infocentra Michlův Mlýn.

Podle ní je o těchto svátcích největší problém, že hotely mají pevné týdenní termíny, zatímco lidé požadují ubytování jen na pár dnů. V Krkonoších tak seženete volná místa do 26. prosince, obsazeno je tak z 80 procent. Silvestrovský termín je téměř bez šance.

O něco lepší je situace v nejvyšších moravských horách Jeseníkách. "Můžu vás ubezpečit, že ještě jsou volné kapacity. Záleží ale hodně na počasí. Například loni byla na svátky obleva a okamžitě byla storna a odvolávky," řekl Novinkám Jiří Koranda z Informačního centra Jesenicka.

Podle něj je snazší sehnat ubytování na svátky na poslední chvíli v privátech. Volná lůžka prý sežene každý. "Hotely, penziony a lázeňské domy mají přes cestovní kanceláře určité procento kapacity obsazeno už půl roku dopředu," dodal Koranda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám