Hlavní obsah

Karlovy Vary na pěší zónu vánoční trhy nevrátily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Zájemci o vánoční trhy v Karlových Varech si budou muset zvyknout na nové místo. Léta se konaly na pěší zóně T. G. Masaryka, ale to loni skončilo, protože tento prostor obsadili dělníci, který ho rekonstruovaly. Letos už je v novém kabátu a radnice se rozhodla, že na pěší zónu trhy nepustí. Do její obnovy investovala 115 miliónů korun. O Změně informoval náměstek primátora Petr Keřka.

Článek

Zájemci o vánoční akce letos budou muset vyrazit do nedaleké Varšavské ulice, kde se provizorně konaly i loni.Tato varianta, kterou město narychlo připravilo ve Varšavské ulici, ovšem před rokem zkrachovala na nekvalitních stáncích, chybějícím kulturním programu a nezájmu trhovců. "To už by se letos nemělo opakovat. Naše příspěvková organizace Lázeňské lesy připravila deset nových stánků, dalších deset pak včas dodají obchodníci. Připravuje se rovněž kulturní program," uvedl Keřka.

Největší atrakcí vánočních trhů bude podle něj přenosné kluziště, které vznikne u Národního domu. Město ho koupilo zhruba za tři milióny korun a bude jej využívat celoročně. Po skončení trhů ho přemístí do rekreačního areálu Rolava. "Led na kluzišti ale v tomto případě nahrazuje speciální umělá hmota. Má sice o trochu horší skluznost, ale je nenáročná na údržbu a nepotřebuje chlazení. Vstup na kluziště bude bezplatný," dodal Keřka.

Dalšího asi půl milionu korun vydaly Karlovy Vary za nákup nové vánoční výzdoby, již budou instalovat v centrální části města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám