Hlavní obsah

Reality show: Žádný sex, prosím, dospíváme

– LONDÝN

Nová reality show britské televizní stanice BBC nemůže mít výmluvnější název: Žádný sex, prosím, dospíváme. Kamery pět měsíců nespustily ze záběru šest hochů a dívek ve věku od 15 do 17 let, jimž se dva katoličtí vychovatelé snaží vštípit pohlavní zdrženlivost.

Článek

Projekt vrcholí víkendovým pobytem všech protagonistů pod společnou střechou. Hra má dvě jednoduchá pravidla - žádný alkohol a žádná dívka na chlapeckém pokoji. Smyslem pořadu je naučit mladé lidi dvořit se druhému pohlaví bez toho, že by docházelo k sexuálnímu kontaktu.

Autory pořadu jsou Rachel Gardnerová a Dan Burke. Oba vyznávají katolickou víru a především zastávají názor, že mladí lidé by se měli před uzavřením sňatku vyhnout intimnímu styku.

BBC se rozhodla seznámit britskou veřejnost, proč dala takovému pořadu zelenou. "Vzhledem k nejvyššímu počtu těhotenství britských děvčat v Evropě a s ohledem na mimořádně vysoký počet mladistvých nakažených pohlavními chorobami v Británii dal tento program oběma autorům možnost, aby nás seznámili se svým přesvědčením," cituje agentura AFP mluvčí televizní stanice.

Zajímavé je, že jen tři účastníci neměli před zahájením této reality show pohlavní styk. Například šestnáctiletá Mounisha hinduistického vyznání "čeká, až potká toho pravého", zatímco o rok starší Andre dal na slova svého faráře, který mu poradil, aby se sexem začal až po svatbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám