Hlavní obsah

Soutěžící Big Brother přivezou limuzíny

Právo, Jana Perglerová
PRAHA

Luxusní limuzíny přivezou zítra večer před vilu Velkého bratra na pražském Barrandově dvanáct soutěžících, kteří se poprvé představí divákům reality show Big Brother (Velký bratr).

Článek

Ti pak po červeném koberci projdou do vily a mezitím se rozpoutá televizní show, o níž Nova tvrdí, že se ponese v hollywoodském stylu se vším, co k tomu patří včetně nevídaného překvapení. Po skončení podívané na soutěžící čeká už jen 40 nonstop běžících televizních kamer [celá zpráva] a 60 mikrofonů a vidina tři měsíců izolace v domě a výhry deseti miliónů korun.

Na rozdíl od VyVolených na Primě, kde začnou diváci již od příštího týdne posílat hlasy soutěžícímu, jehož chtějí ve vile ponechat, Nova nabízí divákům opačnou možnost - hlasovat pro vyřazení některého z účastníků. A to nikoliv jednou za týden jako Prima, ale jednou za čtrnáct dní.

Reality show by se však tímto postupem protáhla Nově na více než avízovaných sto dnů. Televize se zatím k této novince zásadně nevyjádřila. "Není vyloučeno, že se vyřazování účastníků ke konci zrychlí," řekl pro ČTK mluvčí reality show Big Brother Adam Kotalík.

V neděli se spustí stránky nabízející pohled do vily

V neděli se také spustí internetové stránky Seznamu.cz, na kterých budou mít návštěvníci možnost prostřednictvím speciálních internetových adres diskutovat či sledovat nepřetržitě dění ve vile..

Vstupní internetová adresa zní www.seznam.cz/bigbrother. V neděli po skončení show dojde na adrese ke změně - zobrazí se originální stránka Big Brother spojená webovou kamerou přímo s vilou Velkého bratra. Začne tak on line přenos trvající nepřetržitě sto dní.

U VyVolených to žije

Ve vile konkurentů Velkého bratra už jedou na plné pecky. Dnes večer v domě přivítají VyVolení posledního, třináctého soutěžícího, a od neděle se nebude osádka jen tak cachtat v bazénku, klábosit, popíjet alkohol, saunit se, lenošit a eroticky se vzrušovat, jak to do teď z obrazovky na diváky působilo.

Začnou plnit úkoly, které se dozví prostřednictvím televizoru umístěného v pokoji. VyVolení nebudou během sto dní pobytu stále zavřeni v domě. Projekt této reality show umožňuje vyvézt je pro některé úkoly ven třeba do přírody, samozřejmě při zachování všech pravidel - hlavně znemožnění jakéhokoli kontaktu s okolním světem. Čeká je i návštěva určitých V. I. P. hostů.

VyVolení dostanou dárek

VyVoleným zřejmě přijde dárek. Protože většina z nich se předvedla ve svých televizních medailóncích jako sportovci, kteří téměř neslezou z on line bruslí, horských kol, surfů a jiných sportovních lákadel, dostanou, když si to plněním úkolů zaslouží, do vily sportovní dárek. "Asi jim do vily něco dáme, možná činky pro posilování, možná rotopéd, třeba i něco ještě sportovnějšího, zatím nevím přesně co," naznačil Právu generální ředitel Primy Martin Dvořák.

Co může mít soutěžící v domě Velkého bratra

  • Soutěžící mají povoleno přinést jeden kufr s oblečením a jeden malý kufřík s osobními věcmi, např. cigaretami, fotografiemi, kosmetikou apod. Obě zavazadla poskytne soutěžícím produkční tým.
  • Mohou si vzít hudební nástroj, ale jen takový, který nevyžaduje zesilovač
  • Velký bratr zkontroluje ještě než soutěžící vstoupí do domu obsah obou kufrů. Přitom pořídí seznam obsahu zavazadel. Když soutěžící bude dům opouštět, musí si odnést všechny své věci. Jakékoli zakázané předměty mu Velký bratr zabaví, ale vrátí po opuštění domu.
  •  Při balení oblečení musí mít soutěžící na paměti, že si nemůže vzít žádné oblečení s proužky, kostkami nebo drobnými vzory. Musí se vyhnout bílým tričkům a žádné tričko, čepice nebo jiné oblečení nesmí mít na sobě značku, název firmy nebo logo ap.
  • Každý obyvatel si může sebou přinést jen jednu od každé z následujících věcí: zubní pastu, zvlhčovací krém, pěnu na holení, šampón, kondicionér, vlasový gel nebo sprej, opalovací krém. Jakékoli další věci potřebné během pobytu musí být zakoupeny ze společného týdenního rozpočtu na potraviny.

Prima přestála tento týden už druhý soudní atak kvůli VyVoleným. Po Endemolu neuspěla u pražského Městského soudu ani společnost Czech On Line, která chtěla předběžným opatřením dosáhnout zastavení show na obrazovce, protože podle jejich názoru oni jediní vlastní ochrannou známku s názvem Vyvolená. Tvrdili, že ji Prima zneužila. Soud však neshledal užití názvu VyVolení za zásah do známkových práv Czech On Line.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám