Hlavní obsah

Ježíškova pošta už úřaduje

Právo, jjí

Ježíškova pošta začala úřadovat již druhého prosince. Nejmenší si jejím prostřednictvím mohou znovu napsat, co chtějí najít letos pod stromečkem, ostatně Vánoce jsou tady za necelé tři týdny. Sídlo Ježíškovy pošty je Schumpeterově domě v Třešti.

Článek

"Ježíškova pošta tady u nás v Třešti bude mít stejný režim jako v minulých dvou letech," řekla Právu Marcela Havelková-Novotná z turistického informačního centra. Třešťská Ježíškova pošta bude mít otevřeno stejně jako před rokem až do 19. prosince.

"Každý den od pondělí do pátku budeme mít otevřeno od devíti hodin dopoledne do pěti odpoledne. V této době nám budou moci děti nosit svá přání, za která dostanou nějakou sladkost, kupón s pořadovým číslem a razítko. Průběžně pak budeme psaníčka doručovat těm, jimž jsou určena, aby všechna přání mohla být do Vánoc splněna," přiblížila fungování předvánočního třešťského úřadu Havelková-Novotná.

Smějící se kometa z Božího Daru
Vánoční přání od Ježíška rozesílá i pošta v krušnohorském Božím Daru. Česká pošta tak už podesáté připravila posílání přání k Vánocům ze své služebny v Božím Daru, který je nejvýše položenou středoevropskou obcí. Od 8. do 24. prosince bude tamější pošta opět používat příležitostné razítko s vánočním motivem. Letos jím je smějící se kometa.
PSČ: 362 62 Pošta: Boží Dar
Okres: Karlovy Vary Telefon: 353815131

V informačním centru očekávají, že zejména dopoledne budou do Ježíškovy pošty chodit děti z mateřských škol, v odpoledních hodinách pak děti ze škol základních. Zájem určitě znovu poroste, jakmile se město ponoří do vánoční výzdoby a svátky se budou blížit. Přestože třešťská Ježíškova pošta je určena hlavně místním dětem, zkušenosti z minulých dvou let prozrazují, že o ni měli zájem rovněž v okolních městech a obcích a že do Třeště volali zájemci také například z Prahy, z Ostravy a z dalších vzdálených měst, jedno přání přišlo loni například z Aše.

V minulém roce projevilo zájem o služby Ježíškovy pošty v Třešti více než dvě stě dětí, ale řadu přání sem zaslali také dospělí. Také před rokem se všechna přání dostala včas ke svým adresátům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám