Hlavní obsah

Návštěvníci bez lístků zamířili na výstavy a koncerty

Novinky, Jakub Kynčl
KARLOVY VARY

V pátek večer vystoupila před lázeňským hotelem Thermal oblíbená zpěvačka Lenka Dusilová se svým bandem a okolí koncertního místa se poměrně velmi rychle zaplnilo. Návštěvníci bez lístků do kin totiž zamířili na výstavy a koncerty.

Článek

"Tolik lidí jsme tu na koncert ještě neměli," řekla Novinkám jedna z pořadatelek. Ti, kteří nesehnali lístky na žádnou z projekcí, se totiž přišli odreagovat na koncert.

Větší návštěvnost samozřejmě vyhovuje vystupujícím interpretům. "Hrálo se mi tu dobře, jen to bylo opravdu hodně potichu, nesměli jsme kvůli kinu hrát moc nahlas. Určitě už jsme odehráli lepší, ale i horší koncerty," řekla Novinkám Dusilová.

A jaký má  vztah k filmovému festivalu? "Jako místní rodák samozřejmě velmi blízký, pamatuji, když toho tu bylo ještě mnoho úplně jinak. Trochu mě jen mrzí, že mě několik let nikdo nepozval, ráda bych někdy také několik snímků shlédla. Na sobotní závěr tu už zůstávat nebudu, jsem teď měsíc na cestách, tak pojedu domů a trochu si odpočinu," uvedla Dusilová.

Výstavy do večera

Expozice se zájmu návštěvníků přizpůsobily a mnohé z nich mívají otevřeno až do večerních hodin. Mezi takové patří například výstava Lawrence Ferlinghetti - Obrazy & básně (Goethova stezka 6) monitorující dílo známého beatnika, která zavírá až v 19:00. 

Výstavu polských filmových plakátů mohou zájemci spatřit v 1. patře hotelu Thermal v kavárně Moser a originální Galerie ve vlaku, kde vystavuje filmař, fotograf a básník Wim Wenders se svou manželkou Donatou, se nachází na Dolním nádraží.

Reklama

Výběr článků

Načítám