Hlavní obsah

Jízdenky Praha - Vary rychle mizejí

– PRAHA/KARLOVY VARY

Festivaloví návštěvníci plánující na víkend přesun autobusem nebo vlakem do Karlových Varů by si měli pospíšit s koupí jízdenky. Nejvytíženější autobusové linky z Prahy na sobotu ráno a dnešní den jsou téměř vyprodány. Jistotou tak zůstávají vlaky, které jsou ovšem dražší a cesta trvá déle.

Článek

Cesta autobusem zabere z Prahy v průměru dvě hodiny. Volných míst ve spojích ale na následující dva dny už moc není.

Pár neobsazených sedaček ještě má ve svých autobusech společnost Student Agency, a to na sobotu odpoledne z Prahy po 15. hodině. Naopak zcela vyprodané jsou už páteční spoje a ty jedoucí v sobotu dopoledne. U firmy rychle mizejí i lístky na příští středu a čtvrtek, kdy se do Varů chystají diváci na státní svátky.

Tento dopravce navíc na trase Praha - Vary razantně snížil ceny, což potěší určitě studenty. V porovnání s vlaky vychází až mnohonásobně levněji. Linky vyjíždějí do Varů během dne každou hodinu. Rezervovat je lze na internetu i telefonicky.

Jinde nutná přímá koupě

Telefonické rezervace nabízí na následující týden i společnost Asiana. Její autobusové spoje Praha - Vary a zpět vyjíždějí ve špičce téměř každou půlhodinu.

"Volná místa na pátek večer i sobotu máme, ale je to už bída. Zájemci musejí s koupí jízdenek pospíchat," řekla Novinkám operátorka. Rezervace lze udělat ovšem pouze na nejméně 24 hodin dopředu."Kdo dřív přijde, jede," shrnula.

Ten, kdo sází na další autobusové firmy, může zamířit rovnou na pražské autobusové nádraží Florenc. Musí počítat s tím, že lístky u většiny dopravců nelze rezervovat předem. Jistotu místa do jednotlivých spojů proto zajistí spolehlivě koupě místenky.

Informace o dílčích spojích z pražské Florence do Varů lze zjistit na speciálně zpoplatněné non-stop lince: 900 144 444.

Do Varů vlakem

Spojení z Prahy do Karlových Varů nabízejí i České dráhy, přímé vlaky vyjíždějí každé dvě hodiny. Ve srovnání s autobusy mají výhodu v mnohonásobně větší kapacitě, nevýhodou jsou vyšší ceny jízdenek.

Ten, kdo nebude čerpat žádnou ze slev - karty apod. - si musí připravit na cestu až 270 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám