Hlavní obsah

Renault Scénic Conquest: další neteréňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky se vždy chytí každého stébla, které by jim mohlo přinést víc peněz do jejich kasy. Jedna automobilka přijde s vozem, který má větší světlou výšku, pohon jen na jednu nápravu a drsnější vzhled a už se vyrojí deset dalších, které dělají totéž. "Do háku" se tak zavěsil i Renault s modelem Scénic Conquest.

Článek

Renault Scénic RX4 byl před lety první, který nabídl zákazníkům velkou světlou výšku, ale také přiřaditelný pohon všech kol. Jenže ten zvyšoval cenu, což bylo pro zákazníky určující. Renault v novém kabátě však tento model už neměl a značka byla asi dost překvapena, když se zvedla vlna zájmu o oplastované a jen na jednu nápravu hnané MPV.

Takže nyní máme dalšího konkurenta třeba k Volkswagenu CrossTouran. Renault Scénic Conquest se tak dostává do již nastartovaného trhu, kde je však stále dost místa.

Conquest nabídne klasickou koncepci - plasty na náraznících doplněné stříbrnými doplňky, zvýšenou světlost o 20 mm, ochranu motoru spodním plechem, několik doplňků na karoserii a v interiéru a samozřejmě také vyšší cenu. Kolik konkrétně bude příplatek na vůz zatím nevíme, to se rozhodne až v polovině tohoto roku.

Automobil bude nabízen s tradičními motory značky: 1.6 (82 kW, 2.0 (99 kW), 1.5 dCi (78 kW) a 1.9 dCi (96 kW). Slabší turbodiesel se však nabízet bude jen na některých trzích. Zážehový dvoulitr a silnější diesel dostanou do výbavy v základu i ESP.

Reklama

Související témata:

Související články

GM a Renault-Nissan spolupracovat nebudou

Během středeční noci se světem automobilismu rozběhla zpráva, že rozhovory mezi dvěma automobilovými mocnostmi GM a Renault-Nissan skončily. Obě strany nenašly...

Renault Mégane GT je civilní sportovec

Renault Mégane i přes svůj vyšší věk měl stále mezeru v rychlejších vozech, ale určených pro každodenní použití. Například konkurenční Volkswagen nabízí...

Výběr článků

Načítám