Hlavní obsah

Mercedes G prošel faceliftem

Novinky,

Pokud se na staré "géčko" podíváte, tak jistě řeknete, že se asi Mercedes zbláznil. Jaký facelift? Vždyť tady není nic nového! Zepředu opravdu nic nového nenajdete. Zezadu už něco drobného jistě pochytíte, ale to hlavní se skrývá uvnitř.

Článek

Přední maska není vůbec nová, odborníci najdou pouze drobnou retuš na nárazníku. To zezadu už poznáte auto podle nových světel s diodovou technikou. Takže až kolem vás projede Mercedes-Benz třídy G, dívejte se mu na zadek, jinak nemáte šanci.

Ale to hlavní, co facelift přinesl, je v interiéru. Původní hranatou přístrojovou desku nahradila více oblá. Na ní poznáte spousty prvků ze všech ostatních řad značky - ovladače klimatizace, audiosoustavy, volant či sdružené přístroje v kapličce.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Nově dostalo "géčko" také kontrolu tlaku v pneumatikách a couvací kameru. Stále vozu však nelze upřít jeho terénní původ. Kde jinde najdete automobil s takovou historií, se třemi uzávěrkami diferenciálů a redukční převodovkou. Snad jen Land Rover Defender by v téhle výbavě i stáří mohl konkurovat.

M-B G bude vyráběno ve třech verzích - 320 CDI (165 kW), 500 (218 kW) a 55 AMG (368 kW). Nové vozy lze již objednávat, ale první dodávky jsou plánovány na duben.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám