Hlavní obsah

Ford Airstream: cestování s lávovou lampou

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Ford uvedl tento koncept, ani se netajil tím, že se jedná vyloženě o radost z designu a nikoliv o budoucí model automobilky. Však si také představte, že byste jezdili automobilem sice s palivovými články, ale s lávovou lampou místo zadních sedadel.

Článek

Stejně jako dnes již představený Nissan Bevel [celá zpráva], i Ford Airstream má nesouměrnou karoserii. Na straně řidiče jsou jen jedny malé dveře, na druhé zase jedny ohromné vyklápějící se nahoru. Těmi se nastupuje nejen na místo spolujezdce, ale i dozadu na dvě podélné lavice.

V interiéru se vůbec designéři vyřádili. Přední sedadla jsou jako známé vajíčková švédská křesla, jen střední část je volná a vysunuje se nahoru a vytváří hlavovou opěrku. Za předními sedadly pak není další řada, ale pořádně velká lávová lampa. No, proti vkusu...

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Pod podlahou vozu je dnes již v konceptech tradiční vodíkový pohon palivovými články. Pod zvýšenou  podlahou je dost místa jak na velkou nádrž na vodík, tak i Li-on baterie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám