Hlavní obsah

Jak to vypadá, Honda NSX se vrací

Novinky,

Japonská automobilka Honda byla opatrná v uvedení nástupce hliníkového supersportu NSX. Překonat jej je totiž obtížné především v současné době, kdy se konkurence stále rozrůstá. Jenže v USA je po takových automobilech stále hlad, a tak autosalon v Detroitu uvidí koncept Acura Advanced Sports Car, který by mohl být vzorem pro nové NSX.

Článek

Kdo si vzpomíná na starou Hondu NSX, ten jistě spokojeně pomlaskává. Už v roce 1990 totiž přišla automobilka s vozem, který měl celohliníkovou konstrukci, což uspořilo dost kilogramů. Navíc před zadní nápravou pracoval opravdu extra parádní šestiválec o objemu 3,2 l, který točil díky systému variabilního časování ventilů VTEC 7300 ot./min. Výkony a točivé momenty se v průběhu let měnily, stejně jako některé prvky vizáže, ale to hlavní stále zůstávalo - NSX si zachoval neuvěřitelnou image nejspolehlivějšího sporťáku všech dob.

Český zákazník si však o tomto voze mohl nechat jen zdát a zaplakat nad filmem Pretty Woman, kde Julia Roberts lehce protáhne NSX po nočních silnicích velkoměsta.

Původní Honda NSX

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Vysoký věk vozu však ukončil v roce 2005 výrobu a stále se spekulovalo o nástupci. Honda potvrdila, že jej připravuje, ale stále nebylo jasné jak bude vypadat a kdy se na něj podíváme.

V Detroitu však značka Acura (dceřiná společnost hondy pro USA) představí koncept, který by mohl být nástupcem. Firma zatím zveřejnila pouze jednu skicu bez jakýchkoli podrobností, ale je jasné, že značka se od svého původního úspěchu nebude chtít vzdálit. Takže opět očekávejme motor před zadní nápravou, vysoký výkon, otáčky jak u motocyklu a extra lehkou karoserii.

Původní Honda NSX

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Reklama

Související témata:

Související články

Honda možná plánuje další sportovní kupé

Honda uvažuje o uvedení nového sportovního modelu, který by se zařadil nad Civic TypeR a pod supersport NSX. Jeho největším soupeřem by měl být Nissan...

Výběr článků

Načítám