Hlavní obsah

Hurvínek se Spejblem si o Vánocích neoddechnou

Ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová, která už léta propůjčuje svůj hlas Máničce, prožije Vánoce jako každý rok v pilné práci.

Článek

"Kromě Štědrého dne hrajeme o svátcích jako smyslů zbavení. Naše děti si zasluhují, aby Hurvínek s Máničkou pro ně vystupovali, aby se s nimi setkali. Takže Vánoce jsou pro naše divadlo a pro mne osobně tou pracovně nejvytíženější dobou," svěřuje se první dáma našeho loutkového divadla.

"Ale na Štědrý den se sejdeme celá rodina, budu mít pohromadě obě děti. Ony mi druhého ledna odjíždějí do Indie. A já jsem ten typ, že jak je nemám kolem sebe, tak hned strádám. Proto se už psychicky připravuji, že mě na nějaký čas opustí a že se mi ve zdraví zase vrátí. Ale moc jim tu cestu přeji a budu se snažit si je na Vánoce a na závěr roku ještě vychutnat."

Žeryk bude celebritou

Divadlo Spejbla a Hurvínka se opírá nejen o staré texty, ale stále hledá nové. Teď připravuje komedii nazvanou Žeryk padá vzhůru.

"A v ní si děláme legraci z těch rychle povýšených celebrit, kterých se najednou u nás tolik objevilo. Proto náš pejsek Žeryk se stane také celebritou tím, že začne společensky padat vzhůru. Bude to představení vysloveně večerní, které uvedeme po Novém roce. Neustále přinášíme nová témata. Hurvínek přece musí jít s dobou."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám