Hlavní obsah

Nevydržel čekat na dárek, matka přivolala policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokteré dítě ukázněně čeká, až si bude smět rozbalit vytoužený dárek pod stromečkem. Většina z nich využívá nepřítomnosti rodičů a dalších příbuzných a horečně prohledává úkryty, jež dospělí považují za naprosto neobjevitelné. Pečlivě však dbají, aby při svém pátrání nebyly přistiženy.

Článek

Smůlu však měl dvanáctiletý chlapec z městečka Rocky Hill v Jižní Karolíně. Spoléhal totiž na to, že je v domě babičky naprosto v bezpečí a nerušeně si začal hrát s gameboyem, který měl dostat až o Vánocích. V nejlepším ho však vyrušila matka, která měla být od inkriminovaného místa na hony daleko. Synův počin ji natolik rozhněval, že na něj zavolala policii.

"Musel dostat lekci," svěřila se zásadová rodička listu The State. "Jinak by takové věci dělal i v dalším životě a domáhal se výhod, jež mu nepřísluší." Pouhé vzetí  provinilce do vazby jí však nestačilo.

Zasadila se navíc o to, aby byl chlapec uvolněn z běžné výuky a dostal se do výchovného a vzdělávacího programu, který justiční orgány ukládají mladistvým delikventům. Matka věří, že se díky důraznému a citelnému poučení vrátí na správnou cestu, z níž už v budoucnosti nikdy nesestoupí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám