Hlavní obsah

Byrokraté ohrožují vesnické Vánoce

Organizátoři vánočního trhu a pohoštění v malé vesničce Embsay byli informováni, že aby směli s přípravami pokračovat, musejí adekvátně vyhodnotit rizika, která představuje svařené víno a košíčky s ovocnou a ořechovou náplní.

Článek

Steve Dobson, který se rozhodl večírek zorganizovat a z vlastní kapsy financovat, byl také informován, že by měl vedle vánočních dekorací vyvěsit velké plakáty, které by návštěvníky varovaly, že tradiční vánoční košíčky obsahují ořechy a lůj.

Vánoční trh se má totiž konat v prostoru parkoviště, které patří radnici města Craven, ta také po organizátorech vyžaduje plán vyhodnocení možných rizik pro návštěvníky. Reportérům místního listu Yorkshire Post pan Dobson řekl, "Chtěl jsem prostě uspořádat vánoční sešlost pro celou vesnici, protože tady v Embsay nic takového nemáme. Myslel jsem, že to budou všichni podporovat a vůbec mne nenapadlo, že s tím budou takové problémy. Úřednický šiml se prostě zbláznil.

Dostal jsem dopis, v němž se po mně chce, abych provedl vyhodnocení možných rizik, které představuje všechno, co na večírku bude figurovat. Když jsem se zeptal, zda mám vyhodnotit i ovocné košíčky, odpověď zněla, že ano. Prý mám brát v úvahu, že by někomu mohlo zaskočit a také, že by někdo mohl být alergický na ořechy." Vyhodnotit má prý i teplotu horkého kakaa a obsah kakaových bobů. 

Pan Dobson dodává, "Už jsem poprosil jednoho souseda, aby se šel zeptat, jestli náš Santa náhodou nemá něco v trestním rejstříku." Jonathan Kerr z radnice říká, "Obecní akce rozhodně podporujeme a snažíme se obcím pomoci s organizací. Pokud se to koná na naší půdě, musíme samozřejmě také zajistit vyhodnocení možných rizik." Ještě že nikdo neměl v úmyslu podávat smaženého kapra. Ten by určitě úřední sítí neproklouznul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám