Hlavní obsah

Jiří Suchý prožije Vánoce po letech opět jako ženáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po léta k Vánocům patří píseň Purpura, kterou kdysi napsal dnes už pětasedmdesátiletý klasik Jiří Suchý. Jeho písničky ze Semaforu se dostaly do čítanek jako rodinné stříbro.

Článek

Jiří Suchý byl dlouhá léta vdovcem, ale letos do toho praštil. Oženil se s mladou, krásnou dívkou.

"A tak zase poprvé po letech prožiji Vánoce jako ženáč. Ale já se s Markétkou znám osm let, trávili jsme spolu Vánoce osmkrát, takže letos to bude po deváté. Proto pro mne nebudou ničím novým. Samozřejmě bude stromeček, kapr, purpura, ale nebudeme se do toho tak pokládat. Pod pojmem Vánoce vidím spíš svoje dětství. Teď je vnímám daleko střízlivěji. Ale uděláme si je hezký," svěřuje se Jiří Suchý. "I když dárky ještě nemám," dodává.

Štědrý den, na který Jiří Suchý vzpomíná jako na zcela výjimečný, však dopadly před lety poněkud neslavně. Přestože je zvyklý téměř nepít alkohol, při jedněch Vánocích, kdy byl na návštěvě u kolegy herce Jana Třísky, tradici porušil. Tehdy si dal z radosti, že se zase jednou potkali, čtyři skleničky whisky a jak vzpomíná, "u stromečku už byl přítomen pouze symbolicky".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám