Hlavní obsah

Luděk Sobota kvůli Vánocům utekl z USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim a zima jsou pro jednoho z nejznámějších českých komiků Luďka Sobotu velmi zvláštním obdobím. S krátícím se dnem přicházejí deprese, s nimiž herec pravidelně bojuje i za pomoci psychiatra, poté je však vystřídají svátky, které Luděk Sobota z celého roku miluje nejvíc.

Článek

"Miluji české Vánoce a vůbec si neumím představit, že bychom je s rodinou trávili jinde než v Čechách," přiznává herec. "Před dvanácti lety jsem hostoval v Americe a pro naše krajánky jsem účinkoval postupně v osmnácti městech. Byl jsem tam od září a měl jsem zůstat do ledna."

Když ale přišel prosinec a každým dnem se blížily Vánoce, Luděk Sobota zjistil, že to prostě nevydrží.

"Představil jsem si, že jsem na Štědrý den daleko od domova, a zjistil, že to prostě nejde. A tak jsem zkusil štěstí a požádal českého zástupce ČSA, aby nám vyměnil letenky do Prahy za dřívější. Jakékoliv, jen abychom na Štědrý den už byli doma.

Zbytek pobytu jsem prostě obětoval. A skutečně se pro nás volné letenky našly a ten den, kdy jsem nastupoval do letadla, byl jeden z nejšťastnějších v mém životě," zavzpomínal Luděk Sobota. "Svátky jsou pak u nás doma úplně normální, žádné výstřednosti nepěstujeme. Uděláme si smaženého kapra a salát, dáme si dárky a prožijeme příjemný večer v rodinném kruhu. To je úplně nejhezčí," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám