Hlavní obsah

Originální dárek pod stromeček a zároveň pomoc druhým

Chcete-li být tyto Vánoce opravdu originální, udělejte radost svým nejbližším limitovanou edicí originálního kalendáře Jana Saudka, který nafotil pro charitativní projekt Medela. Čistý výtěžek bude nadačním fondem Medela poukázán na pomoc nejchudším dětem z různých koutů světa.

Článek

Kalendář obsahuje originální fotografie známých ženských osobností. Vedle zakladatelek Medely Lejly Abbasové nebo Heleny Houdové, stály před objektivem například režisérka Olga Sommerová, herečky Eva Holubová, Ivana Chýlková, Chantal Poullain, Marta Issová, manažerka Veronika Přikrylová, plavkyně Yvetta Hlaváčová, spisovatelka Irena Obermannová a zpěvačky Tonya Graves a Zuzana Smatanová.

"Nápad vydat kalendář pro charitativní účely jsme dostaly po cestách Afrikou, kde se s chudobou a bezmocí cokoli změnit setkáváte prakticky na každém kroku. Postupně jsme myšlenku s Helenou rozvinuly a tak se vedle kalendáře můžete těšit třeba na benefiční koncert, který proběhne 18.dubna 2007 v Lucerně", řekla Lejla Abbasová.

V tuto chvíli Medela intenzivně shání finanční prostředky na další aktivity. Produkční a administrativní náklady jsou totiž hrazeny pouze ze sponzorských darů. Výtěžek ze všech aktivit je vždy beze zbytku poukázán na konkrétní pomoc.

Cílem projektu Medela (latinsky pomoc) je dlouhodobá podpora nejchudších dětí z nejrůznějších koutů světa, které žijí ve velmi špatných životních podmínkách. Je jednou z aktivit nadačního fondu Asante Kenya, který založila v roce 2006 Lejla Abbasová. Svým záběrem se zařadil mezi největší neziskové projekty v České republice.

Kalendář je právě nyní v prodeji na internetové adrese www.projektmedela.org . Cena 1 kalendáře je 1000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Klobouk dolů! A vzhůru do boje ...

Podpořte projekt, který vznikl v hlavě 28letého muže, který onemocněl rakovinou varlat a který řešil docela směšnou věc - pokrývku hlavy. Ta měla alespoň...

Výběr článků

Načítám