Hlavní obsah

Nepečené punčové cukroví

Inspirujte se...

Článek
Seznam ingrediencí:
100 g Hera
2 balení dětských piškotů
50 g mandlí
3 lžíce cukru moučka
3 lžíce anglického rumu
2 lžíce medu
1/4 lžičky punčového aroma
Na ozdobu:
100 g čokoládové polevy
barevné sypání
mandlové kytičky

 Náročnost: snadné

Postup přípravy:

Heru necháme změknout při pokojové teplotě a utřeme s moučkovým cukrem a medem. Přidáme oloupané, velmi jemně nastrouhané mandle, rozdrcené piškoty, které pokapeme punčovým aroma a rumem. Hmotu dobře propracujeme a rozetřeme na alobal na vrstvu silnou asi 5 mm. Dáme do chladničky zatuhnout. Kuchyňský vál pocukrujeme moučkovým cukrem a otočíme na něj ztuhlou hmotu alobalem nahoru. Alobal odtrhneme a z hmoty vykrajujeme tvary. Vkládáme do papírových košíčků a zdobíme dle vlastní fantazie čokoládovými dekory, barevným sypáním nebo mandlovými květy. Dekorace přilepíme rozehřátou čokoládovou polevou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám