Hlavní obsah

Vánoce v TV: Všude samá pohádka

Na Vánoce sázejí televize převážně na klasiku, žádné významné televizní premiéry filmů nečekejte, zato přijde záplava pohádek.

Článek

Nova střídá pohádky a starší romantické komedie. Na Štědrý den vysílá S čerty nejsou žerty, Princeznu se zlatou hvězdou na čele a Tři oříšky pro Popelku. K večeru přijde 102 dalmatinů a Po čem ženy touží s Melem Gibsonem, 25. prosince následuje Rumburak, Z pekla štestí, Vánoční Superstar a Jak na věc s Hughem Grantem. Ve svátečním programu nechybí ani série filmů o Fantomasovi nebo česká komedie S tebou mě baví svět.

Na Silvestra Nova připravila např. Dívku na koštěti, Švejka a Politické harašení, hlavním hitem má ale být přímý přenos Mejdan roku z Václavského náměstí. [celá zpráva]

ČT láká hlavně na pohádky, ale neopomíná duchovní pořady

Česká televize přinese především bohatou nadílku pohádkových premiér. Chybět ale nebudou ani filmy, dokumenty, hudební či duchovní pořady. "Nejcennější premiérový dárek dostanou diváci v hlavním štědrovečerním čase - velkou vánoční filmovou pohádku Anděl Páně s plejádou českých hereckých hvězd v rolích hlavních i vedlejších," sdělil mluvčí ČT Martin Krafl.

Z dalších pohádek uvidíme na Štědrý den třeba veselou Až kohout snese vejce a pro první svátek vánoční je připravena pohádka O malíři Adamovi. Ze starších klasik nemůže chybět O Šípkové Růžence a samozřejmě Pyšná princezna. Akčnější pohádky zastupuje např. americká animovaná Doba ledová.

ČT klade důraz i na duchovní rozměr Vánoc, a nabízí proto Vánoční promluvu biskupa Františka Radkovského (24. prosince) a přímé přenosy dalších církevních událostí: studentská štědrovečerní Půlnoční bohoslužba z pražského kostela U Martina ve Zdi, Vánoční mše z Polynésie (25. prosince), vánoční požehnání papeže Benedikta XVI. z Říma Urbi et Orbi (25. prosince).

Ukradené Vánoce

Prima nemá jednoznačně zaměřený program. Na Štědrý den nabízí třeba Cestu do pravěku a Čarovné dědictví, ale také netypické Ukradené Vánoce Tima Burtona.

O den později vysílá klasiky Císařův pekař a Sůl nad zlato a 27. prosince Skřivánky na niti. Na Silvestra převládají komedie jako Vrať se do hrobu, 2001: Vesmírná prda či Čtyři vraždy stačí, drahoušku a z vlastních pořadů určitě zaujme silvestrovský speciál Nikdo není dokonalý.  .

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám