Hlavní obsah

Vánoční DVD - Auta, Superman se vrací i Garfield 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vám stále chybí nějaké vánoční dárky, možná vám pomůžou naše DVD tipy!

Článek

Auta

Animovaná rodinná komedie vznikla ve studiu Pixar, odkud pocházejí i jiné úspěšné animované snímky jako Úžasňákovi nebo Hledá se Nemo.

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové Lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze Lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři.

Cars, USA 2006,  116 min., české titulky i dabing, režie: John Lasseter, hrají: Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Huntová, Cheech Marin, Larry The Cable Guy, Tony Shalhoub, Paul Dooley, George Carlin, Katherine Helmondová, Michael Keaton...

Sedm mečů

Klasik hongkongského akčního filmu Hark Tsui vypráví příběh sedmi odlišných hrdinů, kteří se spojí, aby zachránili vesnici před masakrem.

V 17. století byla dynastie Ming svržena. Moci se chopila dynastie Čing a začala krutovláda. Bývalý kat Fu Qing Ju chce zastavit toto brutální řádění. Se dvěma společníky se vydává na horu Nebe, aby požádal o pomoc mistra Shadow-Glow. Tento poustevník skvěle ovládá umění meče, které předává svým žákům. Mistr Shadow-Glow je ochoten pomoci a nařizuje čtyřem učedníkům, aby se připojili k původní trojici. Vzniká tak skupina Sedmi mečů s Fu Qing Ju v čele.

Společně vyrážejí do vesnice Bowei. Rozhodnou se odvést všechny její obyvatele do bezpečnějšího úkrytu. Záhy zjišťují, že jejich jídlo je otrávené a cestu někdo značkuje, aby k nim přivedl nepřátele. Je jasné, že jeden z nich je zrádce. Je nutné ho (nebo ji) odhalit dříve, než je dostihne nepřátelská armáda. Vztahy uvnitř Sedmi mečů navíc zkomplikuje rodící se láska...

Qi jian, Jižní Korea / Hong Kong / Čína 2005, 210 min., režie: Hark Tsui, hrají: Leon Lai, Donnie Yen, So-yeon Kim, Sun Hong-Lei, Duncan Lai...

Superman se vrací

Adaptace slavného hrdinského komiksu Superman se vrací byla natočena po dvaceti pěti letech od posledního filmu se Supermanem. Po tajemném muži nebylo v posledních letech ani vidu, ani slechu. Čas však dozrál ke změně. Nejenže si s ním chce jeho dávný nepřítel Lex Luthor jednou provždy vyrovnat účty, ale Superman přichází k poznání, že žena, kterou miluje, Lois Laneová, si zařídila život po svém. Nebo ne?

Superman stojí před dvojí výzvou: chce překonat emocionální vzdálenost, která vznikla mezi ním a Loise, a zároveň se zařadit do společnosti, která už se naučila žít bez jeho intervence. Ve snaze zachránit svět před hrozící katastrofou se Superman vydává na dlouhou dobrodružnou cestu, která jej zavede jak do mořských hlubin, tak do nejodlehlejších koutů vesmíru.

Superman Returns, USA 2006, 154 min., režie: Bryan Singer, hrají: Brandon Routh, Kate Bosworthová, James Marsden, Frank Langella, Kevin Spacey...

Garfield 2

Garfield je tlustá a nevrlá kočka, která vzešla z pera Jima Davise. Se svým majitelem Jonem Arbucklem žije celkem spokojený život doma v Americe. Od prvního dílu se již sžil s "pitomým" psem Odiem a myslí si, že nic horšího než pondělí jej nemůže potkat. Jenže se mýlí.

V druhém dílu rodinné, animované komedie Jon jede do Británie a Garfielda vezme s sebou. Shodou okolností Garfield vypadá přesně jako královská kočka, která má zdědit nádherný hrad, a za ni je také zaměněn. A umíte si představit, že jeho vláda není zrovna tradiční, ale nebezpečí osnované hraduchtivým lordem Dargisem číhá všude kolem...

Garfield's A Tale of Two Kitties, USA 2006, 80 min., režie: Tim Hill, hrají: Bill Murray, Jennifer Love Hewittová, Breckin Meyer, Billy Connolly...

Sexy Pistols

Hlavní zásluhu na této westernové komedii mají zásluhu představitelky hlavních rolí - Penélope Cruzová a Salma Hayeková, které spolu dlouho toužily natočit film, až se jim to podařilo v příběhu scénáristy Luca Bessona.

Sara, dcera bohatého bankéře, a Maria, holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní společnosti New York Bank and Trust, zničí jejich rodiny, aby se nezákonně zmocnil mexické půdy, a umožnil tak prodloužit americkou železnici. Jsou odhodlané pomstít své otce a ochránit svoji půdu. Obratem ruky se z dvou mladých dam stanou drsné pistolnice, které začnou útočit na pobočky banky Bank and Trust.

Quentin je mladý a přísný inspektor, kterého vyslala newyorská policie, aby obě ženy zatknul. Odolá však kouzlu těchto dvou krásek?

Bandidas, USA/ Mexiko/ Francie 2006, 93 min., režie: Joachim Roenning, hrají: Penélope Cruzová, Salma Hayeková, Steve Zahn, Dwight Yoakam, Sam Shepard...

Mlha

Horor Mlha je remakem stejnojmenného filmu legendárního Johna Carpentera z roku 1980.

Přesně před sto lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města Antonio Bay ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. Recenzi čtěte zde.

The Fog, USA 2005, 100 min., režie: Rupert Wainwright, hrají: Tom Welling, Maggie Graceová, Selma Blairová, DeRay Davis, Kenneth Welsh, Adrian Hough...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám