Hlavní obsah

Mobily jdou před letošními Vánocemi na dračku

Prodej mobilních telefonů u operátorů během listopadu stoupl proti běžným měsícům až na dvojnásobek. V prosinci, kdy lze očekávat hlavní předvánoční nápor, čekají mobilní operátoři trojnásobný růst.

Článek

Na konci třetího čtvrtletí bylo v tuzemsku kolem 11,9 miliónu mobilních telefonů, což představuje 116 aktivních mobilních čísel na sto obyvatel. Na konci roku by mohlo rozšíření mobilních telefonů podle odborníků dosáhnout 120 procent.

"Odhad počtu telefonních čísel je věštěním z křišťálové koule, už teď počet aktivních SIM karet přesahuje 12 miliónů, takže to bude o pár desítek až set tisíc víc," uvedla mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Vánočními hity mezi mobilními telefony jsou Sony Ericsson K750i, Nokia 6070 a Motorola V3i.

Volné SMS i pro stávající zákazníky

Podle mluvčího Vodafonu Jakuba Hrabovského na zákazníky zabrala nabídka volných SMS nejen pro nové, ale i současně zákazníky. "Svědčí to o tom, že lidé plně chápou naši koncepci zaměřit se na nynější zákazníky stejně jako na nové a oceňují nabídku reálně využitelných výhod, které konkurence nenabízí," uvedl Hrabovský.

U Telefóniky O2 je podle mluvčího Martina Žabky největší zájem o nové tarify Simple a na poli předplacených karet o nabídku O2 TXT."Velký nárůst byl ale v minulých letech zaznamenáván až v prosinci," podotkl. Nejoblíbenější značkou telefonu jsou podle něj výrobky finské Nokie.

Operátoři v rámci předvánočních nabídek vsadili na volné minuty a SMS a také na telefony zdarma. T-Mobile telefony nabízí novým klientům nebo těm, kteří přejdou z předplacené karty na tarif.

O2 je dává uživatelům, kteří si pořídí vysokorychlostní internet ADSL. Tahákem Vodafonu má být posílání SMS v síti firmy pro nové i stávající klienty až do konce března zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám