Hlavní obsah

Perníčky bez uležení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapoměly jste upéct perníčky včas? Zkuste tyto.

Článek
Suroviny
400g hladké mouky
120g moučkového cukru
160g medu
60g tuku
2 vejce
lžičky sody
2 lžičky koření
Postup:

Těsto nechat přes noc odležet. Vyválet. Předehřát troubu na 150 stupňů. Na plech vykrájet různé tvary. Péci tak dlouho, než perníčky světle zhnědnou. Ještě horké potřít vejcem rozšlehaným se lžičkou vody, aby se leskly.

Poleva na zdobení:
1 bílek
140 - 160g prosátého moučk. cukru
pár kapek šťávy z citronu
Vše dobře ušlehat, až je poleva sněhobílá a pevná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám