Ve větší míse rozmícháme 6 celých vajec s 300g moučkového cukru a přidáme 200g tekutého vlažného medu, 100g rozpuštěné Hery, pro kypření nezapomeneme na jednu polévkovou lžíci jedlé sody. Přidáme jednu polévkovou lžíci směsi mletého koření následujících druhů: skořice, hřebíček, anýz, fenykl, badyán. Za stálého míchání přidáváme asi 1kg hladké mouky sypané přes síto
Těsto vyvalujeme po částech na dostatečně pomoučněném vále a vykrájené tvary klademe na plechy vyložené pečícím papírem. Troubu předehřejeme a perníčky pečeme při teplotě 165 - 175 °C. Po vytažení z trouby ihned ještě za horka potíráme perníčky rozšlehaným vajíčkem obarveným kakaem (perníčky budou mít krásně tmavý a lesklý povrch, na kterém vynikne bílé zdobení).