Suroviny
6 vajec
300g moučkového cukru
200g medu
100g Hery
jedlá soda
koření:skořice, hřebíček, anýz, fenykl, badyán
1kg hladké mouky

Příprava těsta

  Ve větší míse  rozmícháme 6 celých vajec s 300g moučkového cukru a přidáme 200g tekutého vlažného medu, 100g rozpuštěné Hery, pro kypření nezapomeneme na jednu polévkovou lžíci jedlé sody. Přidáme jednu polévkovou lžíci směsi mletého koření následujících druhů: skořice, hřebíček, anýz, fenykl, badyán. Za stálého míchání přidáváme asi 1kg  hladké mouky sypané přes síto              

Pečení

  Těsto vyvalujeme po částech na dostatečně pomoučněném vále a vykrájené tvary klademe na plechy vyložené pečícím papírem. Troubu předehřejeme a perníčky pečeme při teplotě  165 - 175 °C.  Po vytažení z trouby ihned ještě za horka potíráme  perníčky  rozšlehaným vajíčkem obarveným kakaem (perníčky budou mít krásně tmavý a lesklý povrch, na kterém vynikne bílé zdobení).