Seznam ingrediencí 4 porce:
10 ks vajec uvařených natvrdo
2 lžíce majonézy HELLMANN'S
1 lžíce HELLMANN'S Dijonnaise
1/2 ks salátové okurky
2 plátky uzeného lososa
1 ks citronu
1 špetku soli
1 špetku pepře
1 svazek čerstvý (sušený)

 

Postup přípravy:

Vejce uvařená natvrdo zbavíme skořápek. Z každého vejce podélně vyřízneme malý měsíček. Vzniklým otvorem z vejce vyjmeme vařený žloutek a dáme jej stranou do misky. Ke žloutkům nastrouháme také vykrojenou část bílku, přidáme majonézu, hořčici a zakapeme 1/2 citronu. Vše spojíme do hladkého krému, osolíme, opepříme a dochutíme koprem. Část směsi si odložíme pro konečné zdobení a zbylým krémem plníme bílky. Plátky lososa rozdělíme na 10 částí. Naplněná vejce zdobíme tenkým plátkem okurky, dílkem lososa a kouskem citronu. Nakonec zakápneme zbylým krémem.