Suroviny:
600 g aljašské tresky (filet)
Knorr Selská omáčka
50 g kaparů
30 g anglické slaniny
20 g dijonské hořčice Hellmann´s
menší cibule
200 ml Ramy Cremefine na vaření
100 ml vody
citron,
sůl
bílý pepř
Bertolli olivový olej Classico.

Pracovní postup:

Filety aljašské tresky osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, z obou stran opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a z pánve vyjmeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na nudličky a společně orestujeme na pánvi po filetu. Přidáme najemno sekané kapary a vmícháme hořčici. Přilijeme Knorr Selskou omáčku, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě podle návodu na obalu a polovinu Ramy Cremefine na vaření. Směs přivedeme k varu. Ke konci vaření přilijeme zbytek Ramy Cremefine na vaření. Filety podáváme přelité omáčkou. 

Náš tip

Vhodnou přílohou mohou být šťouchané brambory ochucené koprem.

Omáčku můžete zjemnit máslem nebo kapkou bílého vína.