Hlavní obsah

Pečené filé se sváteční omáčkou

Zajímavý vánoční recept, inspirujte se

Článek
Suroviny:
600 g aljašské tresky (filet)
Knorr Selská omáčka
50 g kaparů
30 g anglické slaniny
20 g dijonské hořčice Hellmann´s
menší cibule
200 ml Ramy Cremefine na vaření
100 ml vody
citron,
sůl
bílý pepř
Bertolli olivový olej Classico.
Pracovní postup:

Filety aljašské tresky osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, z obou stran opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a z pánve vyjmeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na nudličky a společně orestujeme na pánvi po filetu. Přidáme najemno sekané kapary a vmícháme hořčici. Přilijeme Knorr Selskou omáčku, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě podle návodu na obalu a polovinu Ramy Cremefine na vaření. Směs přivedeme k varu. Ke konci vaření přilijeme zbytek Ramy Cremefine na vaření. Filety podáváme přelité omáčkou. 

Náš tip

Vhodnou přílohou mohou být šťouchané brambory ochucené koprem.

Omáčku můžete zjemnit máslem nebo kapkou bílého vína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám