Hlavní obsah

Známý kuchař z obrazovek našel smrt v Dubaji

Novinky, nčs

Byl hvězdou kulinářských programů, v roce 2006 získal Řád britského impéria a v poslední době provozoval také dvě restaurace v Dubaji. Řeč je o britském šéfkuchaři Garym Rhodesovi, jenž v úterý náhle zemřel ve věku 59 let.

Foto: Profimedia.cz

Gary Rhodes

Článek

Rhodes, který se objevil také na tuzemských obrazovkách v pořadu Hrnečku, vař!, se narodil v Londýně roku 1960 a později získával kuchařskou praxi v amsterdamském hotelu Hilton. V roce 1997 otevřel první vlastní podnik a v novém tisíciletí se začal pravidelně objevovat v televizních pořadech.

Kromě zmíněného Hrnečku, vař! se Rhodes podílel na britské a americké verzi pořadu Masterchef, Hell’s Kitchen a později také natočil vlastní show, v níž objížděl restaurace ve Velké Británii.

Zemřel guru kubánské kuchyně, bylo mu 44 let

Muži

Jak uvedla šéfkuchařova rodina, Rhodes zemřel náhle v Dubaji po boku své manželky. Do Spojených arabských emirátů se v roce 2011 přestěhoval a provozoval tam dvě ze svých restaurací. Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna, rodina pouze požádala o soukromí.

Soustrast vyjádřily také osobnosti z gastronomického prostředí včetně Gordona Ramsayho či Jamieho Olivera. „Byl to fantastický kuchař, který propagoval Velkou Británii. Nabízel lidem moderní britskou kuchyni vždy s elegancí a radostí. Odpočívej v pokoji,“ uvedl Oliver.

Kuchařskou legendu stálo život hloupé uklouznutí

Muži

Rhodes, jenž vařil mimo jiné pro světové celebrity včetně princezny Diany či Toma Hankse, se v roce 2006 stal držitelem Řádu britského impéria. V roce 2005 se stal držitelem michelinské hvězdy a je rovněž autorem mnoha kuchařek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám