Hlavní obsah

Zlobivé dítě švýcarského hodinářství se znovu předvedlo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se stalo zvykem, že v lednu před startem ženevského hodinářského veletrhu SIHH vyčnívá mezi oznámenými novinkami provokující či kontroverzní počin švýcarské značky H. Moser & Cie. Někomu tento výrazný přístup možná nesedí, ale malé manufaktuře se to evidentně i tak vyplatí, protože bláznivý kousek předvedla i letos.

Foto: H. Moser & Cie (3x)

Hodinky obrostlé zelení od H. Moser & Cie.

Článek

V minulosti tato značka, jejíž hodinky stojí od necelých 300 tisíc korun výše, představila například hodinky vyrobené ze sýra nebo mechanické Alp Watch, které „kopírují“ Apple Watch. Loni pak vytvořila hodinky, jejichž vzhled si vzal to nejznámější hned od několika konkurenčních značek. [celá zpráva]

Letošní vtípek má podobu hodinek obrostlých zelení. Vznikly v jediném exempláři a jejich účelem je opět strhnout na sebe pozornost a plnit titulky odborných i laických médií. Zároveň ale chce H. Moser & Cie upozornit na několik problémů, a to letos víc než v předchozích letech.

Hodinky jsou opravdu funkční, pod zelení se skrývá ocelové pouzdro s mechanickým strojkem HMC 327.

Předně se hodinky strefují do pravidel označení „Swiss Made“, které podle některých kritiků není tak striktní, jak by mělo být. Veškeré rostliny totiž vyrostly v zahradách ve švýcarském Schaffhausenu, kde značka sídlí, a jsou tak stoprocentně „Swiss Made“.

Zároveň upozorňují na důležitost ochrany přírody, přičemž značka jejich prostřednictvím sděluje, že se snaží o maximální šetrnost a zodpovědnost. Kromě nulové uhlíkové stopy při produkci prý tak často, jak to jen jde, využívá fair trade materiály. Jedná se například o zlato na výrobu pouzder.

Veškeré rostliny jsou stoprocentně Swiss Made.

Podle značky navíc mnoho ekologických problémů dopadá na ty nejchudší, proto se spojila s charitativní organizací a za každého návštěvníka, který na lednovém veletrhu SIHH navštíví její stánek, věnuje na charitu 10 dětských knížek.

V následujících měsících také plánuje představit hned několik solitérních hodinek, jež budou vydraženy na charitativní účely.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám