Hlavní obsah

Zkušenému instruktorovi jógy byste jeho věk netipli

Novinky, nčs

Tak schválně. Když se poprvé podíváte na Toma Allana, zkuste si tipnout jeho věk. Má sice šedivé vlasy a taky už trochu bříško, ale na to má ve svých 90 letech nárok. Za jeho formou stojí mimo jiné předcvičování jógy, kterého se nechce vzdát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský důchodce Tom Allan i ve svých 90 letech vyučuje jóguVideo: AP

 
Článek

Důchodce z anglického Plymouthu je ve svých 90 letech zřejmě nejstarším instruktorem jógy ve Velké Británii. Podle něj ale jóga není pouze o cvičení. „Je to životní styl,” říká Allan, který se do Anglie přestěhoval před 20 lety ze Skotska.

Před odchodem do důchodu v 60 letech pracoval vitální stařík ve farmaceutické společnosti, ale ani v penzi nehodlal zůstat bez zaměstnání, a tak začal vyučovat právě jógu, které se předtím sám věnoval.

Je mu 90 let a má amputované obě nohy. Narozeniny však slavil jako čipera

Muži

Na konci loňského roku oslavil Allan devadesátku, přesto má stále na starosti dvě lekce týdně. A nutno říct, že je o ně patřičný zájem.

Kromě výcviku jógy je Allan 67 let spokojeně ženatý. A úspěch manželství připisuje mimo jiné právě odlišnému životnímu stylu. „Snažíme se nemyslet pořád jen na sebe a věci děláme společně. Taky se snažíme vyhýbat hádkám,” dodal muž.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám