Hlavní obsah

Zachránil život policistovi, karma zaúřadovala velmi rychle

Novinky, nčs

Pravidlo o tom, že karma o sobě dává hlasitě vědět, opět zafungovalo. Tentokrát byl odměněn třiatřicetiletý Brit Anthony Canty, jenž před několika týdny zachránil život policistovi. Teď se může radovat z jackpotu ve výši jednoho milionu liber (30 milionů korun), který získal v loterii. S příběhem se svěřil v pořadu Good Morning Britain.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zrovna jsem byl v ranním vlaku do práce. Podíval jsem se na vylosovaná čísla a zavolal jsem partnerce, že jsme asi vyhráli 100 tisíc liber (tři miliony korun),” říká Canty, jenž pracuje ve vodohospodářství.

„Nejdřív mi to nevěřila, šla zkontrolovat čísla a volala mi zpátky: ‚Ne, Anthony. My nevyhráli sto tisíc liber, my vyhráli milion liber (30 milionů korun),‘,“překvapila Cantyho dlouholetá partnerka Katie Sullivanová. Ani pohádková výhra neudělá v rodině příliš velký zásah.

Dobrým lidem se dějí dobré věci.
zachráněný policista

„Víte, já mám svoji práci rád a nechci dávat výpověď. Nechci všechny peníze utratit. Ale určitě pojedeme s dětmi do Disneylandu na Floridu,” plánuje dvojnásobný otec, jak s výhrou z loterie EuroMillions naloží.

Canty potvrzuje, že nehodlá utrácet ani za partnerku. „No, řekl bych, že má všechno - má totiž mě,” zažertoval dobře naladěný výherce, jenž během karantény zajišťuje kvalitu vody pro nemocnice a pečovatelské domy v Londýně.

Karma?

Mohlo by se zdát, že výhra přišla jako odměna za záchranu života policisty, kterému pomohl první pomocí před několika týdny. „Měl po směně a zkolaboval. Známe se z autobusu, jezdíme spolu do práce a z práce. Toho dubnového večera jsme jeli společně jako často před tím, když se mi najednou zhroutil do klína. Nikdy jsem v podobné situaci nebyl, tak to bylo trochu děsivé. Ale dokázal jsem mu poskytnout první pomoc,” říká Canty, který s pomocí operátora na tísňové lince provedl policistovi masáž srdce a vyčkal na příjezd ambulance.

Vyhrál a vykoupil autobazar. Online loterie lákají stále více sázkařů.

Komerční články

Policista strávil několik dní na jednotce intenzivní péče, ale srdeční příhodu přežil, a to i díky pohotovému zásahu Cantyho. Později vyjádřil svému zachránci vděk a pomyslně jej přijal do vlastní rodiny.

„Dobrým lidem se dějí dobré věci,” okomentoval policista výhru Cantyho.

Po výhře si vzal výherce jeden den volna, aby s partnerkou a dětmi oslavili na zahradě výhru, ale v plánech zůstává nadále střídmý. „Možná se rozhodneme, že se přestěhujeme do nového domu, ale prioritou je jednoznačně zajistit naše dvě malé dcery do budoucna,” dodal Canty.

Reklama

Výběr článků

Načítám