Hlavní obsah

Za Prahou se otevřel italský kulinářský institut

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naučit správné přípravě pokrmů či využívat lokální suroviny. To je jedna ze základních idejí nového kulinářského institutu Akademie Savoia, který se před nedávnem otevřel v obci Škvorec za Prahou. Na tamním barokním zámku si původem italská kuchařka splnila svůj sen o českém Toskánsku.

Foto: Zámek Savoia

Na zámku Savoia ve Škvorci se otevřel kulinářský institut.

Článek

„Pocházím z rozsáhlého italského rodu Salvatore a moje rodina vlastnila toskánskou usedlost u Florencie v oblasti Chianti mezi vinicemi a olivovníky,“ popisuje majitelka kulinářského studia Monica Eremeevová. „Od malička jsem se pohybovala mezi vlastnoručně vypěstovanými produkty. Ať už to bylo víno, zelenina, olivy,“ dodává.

A právě podpoře lokálních produktů by chtěla majitelka akademie naučit návštěvníky. „V Itálii máme pojem 'kilometrici zero', který se vztahuje právě k regionálním surovinám,“ říká Eremeevová.

Foto: Zámek Savoia

Monica Eremeevová s manželem Dmitrijem.

Kromě toho se účastníci mohou těšit na různé hosty, jeden z prvních dorazí už 19. června. Italský šéfkuchař a vítěz evropské ceny v grilování Daniele Govoni naučí zájemce správné úpravě mas či zeleniny. Do budoucna se plánují například i semináře molekulární kuchyně či přípravy dortů.

Institut se nachází na zámku Savoia, který byl před osmi lety pouhou ruinou. Musel tedy projít kompletní rekonstrukcí, z původní stavby zbyly jen gotické základy ze 13. století, nedochoval se nábytek ani interiéry. Zámek je pojmenován po nejvýznamnější majitelce Marii Terezii Savojské z Lichtenštejna.

Reklama

Výběr článků

Načítám