Hlavní obsah

Za pozemek mu nabízeli stonásobek jeho ceny, odmítl kvůli vyššímu principu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečných 275 miliónů liber, tedy zhruba 10,4 miliardy korun, nabídli agenti stavební a realitní společnosti Mayfield za pozemek v britském Twinehamu v hrabství Sussex. Ten má výměru 550 akrů a Robert Worsley zde provozuje farmu posledních 15 let. Nabídku odmítl s tím, že „kdyby přijal peníze a utekl”, byl by to extrémně špatný čin pro komunitu, ve které strávil celý svůj život. Věří prý ve vyšší princip.

Foto: Profimedia.cz

Krás Sussexu si někteří váží natolik, že s nimi ani obří suma peněz nehne. Ilustrační foto

Článek

Osmačtyřicetiletého otce dvou dětí oslovili agenti společnosti Mayfield před více než dvěma roky. Má se za to, že i ostatní vlastníci půdy v okolí dostali od firmy podobné nabídky, které se ani vzdáleně neblíží tržním cenám těchto pozemků.

Podle všeho byla nabídka, kterou Worsley obdržel, přibližně stokrát vyšší, než byla aktuální hodnota pozemku. A to přestože pozemek pokrývá pouze jednu sedminu oblasti, kde by mělo podle společnosti Mayfield vyrůst kolem 10 000 domovů.

Bojuje aktivně

Worsley se obává, že pokud by někdo z oblasti neodolal lukrativní nabídce, dostala by celá oblast přímý direkt. „Nechceme vidět Sussex zbavený svého porostu,” uvedl Worsley, který je členem sdružení Lambs (Místní proti stavebnímu roztahování Mayfieldu).

Brit také uvedl, že společnost tlačila na majitele půdy argumentem, že postavení velkého množství domů by bylo pro komunitu prospěšné. On má však za to, že by místní infrastruktura nemohla něco podobného zvládnout. A proto neprodá. I přesto, že by v přepočtu více než 10 miliard korun zajistilo jeho i jeho potomky na několik generací. Prostě ne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám