Hlavní obsah

Z luxusní přehlídky v Monaku se zatočí hlava

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý rok na podzim, tak i tentokrát se na konci září v Monaku konala akce, při které bylo k vidění to nejnovější ze světa luxusních jachet a dalších plavidel. Devětadvacátý ročník Monaco Yacht Show nabídl skutečnou porci luxusu.

Foto: Profimedia.cz

Do Monaka zavítaly luxusní jachty.

Článek

Jako každý rok se do Monaka sjeli milovníci jachet, aby spatřili novinky uplynulé sezony. Celkem 125 plavidel, z nichž více než třetina si odbyla světovou premiéru, se utkalo v několika soutěžních kategoriích. Podívejte se, co bylo letos v Monaku k vidění.

Přes sto metrů dlouhá jachta TIS

Se 111 metry patřila jachta TIS od firmy Lurssen k těm vůbec největším na letošním ročníku.

Jen namátkou - venkovní a vnitřní kino, prosklený výtah, sametové sedačky, devět luxusních kajut a každá v jiném stylu podle světových kultur. Naprostou samozřejmostí je posilovna či lázně. Pokud byste na takové jachtě rádi pár dní strávili, vězte, že je to možné. TIS je totiž nabízena také k charterovým plavbám.

Pětipatrový luxus

Devětasedmdesát metrů a pět pater. To jsou proporce jachty s názvem #135. Ačkoliv není možné si ji pronajmout a podle majitelů není ani na prodej, za obdiv rozhodně stojí. Na palubě totiž ukrývá po obou stranách „pláž”, ze které je možný přístup do vody.

V pěti kajutách najde útočiště celkem 12 hostů, o které se postará 29 členů posádky.

Hyperion

Není to nejnovější kousek v nizozemské flotile Royal Huisman, pořád však patří k těm nejobdivuhodnějším jachtám vůbec. Hyperion kombinuje prvky klasického umění s těmi moderními, které pocházejí z rukou německých návrhářů.

Vaše může být za cenu atakující 13 milionů eur, tedy 350 milionů korun. Přesto se jachta pro šest hostů a osm členů posádky na trhu zřejmě neohřeje dlouho.

Přepych, kam se podíváš

Kromě luxusních jachet bylo v Monaku k vidění mnoho doplňků, které k plavidlům patří. Ať už je řeč o ponorkách, člunech či dokovacích stanicích pro vodní skútry, vesměs se jednalo o luxusní kousky pro movité majitele a obdivovatele jachet.

Kromě honosných plavidel však byly k vidění také moderní drobnosti. Populární je například prkno poháněné elektromotorem, které se vznáší nad vlnami a je řízeno pomocí dálkového ovládání či potápěčský chronometr, se kterým se dobrodruzi mohou ponořit do hloubky až 300 metrů. Pochopitelně ani hodinkám nechybí luxusní vybavení a jejich cena začíná na osmi tisících eur (215 tisíc korun).

Dalo by se říct, že luxus tak byl v Monaku na každém rohu, v poslední době však už i vyznavači přepychu myslí na důsledky svých koníčků a obecně je trendem vyzdvihování ekologie a šetrné chování k přírodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám