Hlavní obsah

Z cesty na Měsíc nic nebude, miliardář svoji nabídku stáhl a zklamal tisíce žen

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když na začátku ledna vyhlásil japonský miliardář Jusaku Maezawa, že na plánovanou cestu na Měsíc hodlá vzít také jednu ženu, strhla se na sociální síti doslova lavina. Desítky tisíc žen, které odpověděly na jeho inzerát, však nyní zažívají zklamání. Miliardář totiž od svého plánu nakonec upustil.

Foto: Profimedia.cz

Jusaku Maezawa plánuje do vesmíru putovat v roce 2023.

Článek

Maezawa vystavil na twitterový účet „inzerát”, v němž hledal ženu starší 20 let, která bude jeho partnerkou jak na vesmírné cestě, tak v soukromém životě. Na nabídku reagovaly tisíce žen a doufaly, že se s miliardářem v roce 2023 podívají do vesmíru.

Výstřední boháč ovšem později na Twitteru oznámil, že se rozhodl od záměru z osobních důvodů ustoupit. „Navzdory mému upřímnému a čestnému odhodlání... měla jistá moje část o mé možné účasti neustále smíšené pocity,” uvedl Maezawa na svém účtu.

„Pomyšlení, že 27 722 žen se seriózním úmyslem a s odvahou věnovalo svůj drahocenný čas, aby se přihlásily, ve mně vyvolává mimořádnou lítost,” dodal.

Miliardář hledá ženu nejen na cestu okolo Měsíce

Muži

Movitý japonský podnikatel se předloni přihlásil jako první vesmírný turista, který se vydá na oběžnou dráhu kolem Měsíce novou, mohutnou a opětovně využitelnou raketou Starship. S tímto vyvíjeným vesmírným plavidlem chce zakladatel a majitel firmy SpaceX Elon Musk nejen létat k Měsíci, ale například také kolonizovat Mars.

Reklama

Výběr článků

Načítám