Hlavní obsah

Vedle nejsýrovější pizzy na světě bledne Quattro Formaggi závistí

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste fanoušky sýrové pizzy, při pohledu na výtvor francouzského manažera pizzerie se vám ihned začnou sbíhat sliny. Benedict Bruel vytvořil světový rekord a na pizzu nasázel neuvěřitelných 257 druhů sýrů. To je oproti známé pizze Quattro Formaggi se čtyřmi druhy sýrů znatelné vylepšení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Předchozí rekord držel Australan Johnny Di Francesco, který v roce 2018 vytvořil pizzu se 154 druhy sýrů. Bruel však zašel ještě dál a rekord ve své lyonské pizzerii minulý týden překonal.

„Říkal jsem si, že pro mě jako Francouze nebude problém na pizzu dát přes sto druhů. Nakonec jsme vlastně přes sýr neviděli ani rajčatový základ,” uvedl jedenačtyřicetiletý Bruel.

Aby dodržel požadavky na uznání světového rekordu, musela mít pizza v průměru alespoň 30 centimetrů a každý sýr musel být zastoupen minimálně dvěma gramy.

Za ingredience na pizzu utratil Francouz téměř tisíc eur (25 tisíc korun) a musel kromě běžných supermarketů navštívit i mlékárny v okolí. „Celý proces včetně rozbalování sýrů, přípravy a upečení pak trval skoro dvě a půl hodiny,” prozradil milovník pizzy.

Pizzerie v Soulu se těší nebývalé přízni. Ne však kvůli jídlu

Cestování

„Někdo by si mohl myslet, že taková pizza nebude moc dobrá, ale opak je pravdou. Na zasycení vám stačí malý kousek a pizza se hodí třeba jako předkrm pro více lidí,” vysvětlil využití extra sýrové pizzy.

Vzhledem k tomu, že mu z každého sýru zbylo ještě dost, plánuje upéct další várky. Suroviny by mu měly podle jeho slov vystačit na přibližně 30 porcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám