Hlavní obsah

Válečný veterán překonal covid-19 a oslavil 104. narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americkému veteránovi druhé světové války Majoru Wootenovi bylo ve čtvrtek 104 let. Těsně před životním jubileem onemocněl na covid-19 a několik dní musel být hospitalizován. Nakonec ale mohl narozeniny oslavit u sebe doma ve státě Alabama, nemoc způsobovanou koronavirem se mu podle všeho podařilo zdolat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O příběhu informovala agentura AFP poté, co jej na facebooku vylíčila Wootenova vnučka Holly Wootenová McDonaldová. Její dědeček, který žije ve městě Madison, byl po nákaze koronavirem převezen do nemocnice 24. listopadu. Jeho hospitalizace však netrvala ani deset dní, propuštěn byl ve středu.

Lidí starších 100 let je v Japonsku už přes 80 tisíc

Koktejl

Video publikované jeho vnučkou ukazuje, jak válečný veterán na vozíčku opouští nemocnici v obklopení příbuzných, lékařů a sester, od nichž přijímá narozeninové gratulace. Wooten před návratem domů poděkoval zdravotníkům za pomoc v bitvě s covidem-19.

Věk je pro něj pouze číslo, stoletý rytíř spouští nový projekt

Koktejl

Dnes již 104letý rodák z Alabamy byl za druhé světové války vojínem v americké armádě. Loni byl jedním z veteránů, kteří se v Normandii účastnili vzpomínkových akcí při příležitosti 75. výročí spojeneckého vylodění, píše AFP. Ve válce bojovali i tři z jeho bratrů, jeden z nich už se domů nevrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám