Hlavní obsah

V Japonsku otevřeli bar na opravdu neobvyklém místě

Novinky, vps

Japonsko je co do počtu podivností a bizarních záležitostí, nad kterými obyvatelé jiných koutů planety jen kroutí hlavou, zřejmě světovou jedničkou. Nově lze na tento seznam zařadit i dočasný bar otevřený přímo ve zpracovně odpadu. Nezní to zrovna lákavě, vznikl však pro dobrou věc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonský Gomi-Pit BarVideo: Reuters

 
Článek

Na první pohled se může zdát, že se jedná o běžný bar. Hosté spokojeně sedí, baví se spolu a usrkávají rozličné drinky. Stačí ale upřít zrak k prosklené stěně, která nabízí pohled na hlubokou jámu s odpadem.

Podnik s názvem Gomi-Pit Bar se nachází ve zpracovně odpadu městě Musašino v prefektuře Tokio a otevřen byl v rámci kampaně, která má zvýšit povědomí o správném třídění odpadu a upozornit na problémy spojené s likvidací odpadu, uvedl web listu Japan Times.

Vypadá to, že u hostů baru se tato snaha v kombinaci s pohledem zblízka na manipulaci s velkým množstvím odpadu vyplácí.

„Překvapuje mě, kolik se toho vyhodí jen tady v Musašinu. Nutí mě to přemýšlet nad tím, že bych se doma měla snažit o redukci odpadků,“ uvedla 53letá Miki Takarová, která nedávno netradiční bar navštívila.

Gomi-Pit Bar nabízí kromě pití i zdravé jídlo, ale spíš než standardní podnik je to opravdu jen doplněk výše zmíněné kampaně. Otevřen je totiž pouze několikrát do měsíce a nepočítá se s tím, že by fungoval permanentně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám