Hlavní obsah

Švéd předvádí neuvěřitelné triky s kulečníkovými koulemi

V běžném životě je Charles Lakey ze švédského města Karlskrona mechanikem. V soukromí ale pěstuje časově velmi náročný koníček, který vyžaduje ohromnou dávku trpělivosti a preciznosti. S kulečníkovými koulemi vymýšlí a následně provádí šťouchy, jež vypadají jako z jiného světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Švédský mechanik předvádí neuvěřitelné trikyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Lakey je v poolu švédským šampionem a na kontě má i mezinárodní úspěchy. Největší zálibu ale našel v tricích a parádičkách. K tomu je bezesporu potřeba talent, zároveň ale i hodně dřiny, což 51letý hráč dobře ví.

„První dva roky jsem trénoval osm hodin denně. Pak jsem to po následujících 10 let snížil na pět hodin denně,“ uvedl pro agenturu Caters News Lakey, který během této doby zároveň zvládal chodit do zaměstnání.

Triky si Lakey ve většině případů vymýšlí sám, přičemž to podle něj není vůbec jednoduchá záležitost. Nejprve několik dní vše promýšlí v hlavě a teprve poté je přenese do reality. I tak ale musí často své představy výrazně upravit, aby byly proveditelné. „Je to hodně o matematice a geometrii,“ potvrzuje, že nestačí si něco vymyslet a pak jen šťouchnout tágem.

Své umění předvádí na různých exhibicích v domovském Švédsku, ale třeba i v sousedním Norsku. Pochopitelně se snaží neustále zlepšovat, nezapomíná však na své motto: „Nejdůležitější je, aby to člověka bavilo.“

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám