Hlavní obsah

Stovky hodin práce proměnily obyčejné špejle z nanuků v hudební nástroj

Novinky, nčs

Přiznejte se. Co uděláte se špejlí od nanuku poté, co zmrzlinu dojíte? Zřejmě putuje do koše, v tom horším případě na zem. Muž ze skotského Glasgow se rozhodl, že právě z dřevěných špejlí vytvoří kytaru s motivem legendární postavičky Super Maria.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výroba kytary z dřívek od nanuků trvala sedm měsícůVideo: AP

 
Článek

Stovky hodin mravenčí práce, sedm měsíců natáčení a dechberoucí výsledek. Isaac Kahir ze skotské firmy Cranmer Guitars si dal opravdu záležet a ze špejlí od nanuků vytvořil na konci minulého roku hudební nástroj.

„Celé to trvalo zhruba sedm měsíců, 800 hodin práce. Se špejlemi se dá pracovat tak, aby byl výsledný efekt dokonalý. Každá špejle představuje čtyři pixely. Celkem je na těle kytary asi 29 tisíc pixelů,” vysvětlil Isaac.

I bez ruky se muž stal úspěšným kytaristou

Muži

„Následně jsme špejle obarvili ve speciální vakuové komoře, slepili do bloků po stovkách a dali celé tělo dohromady. Také hmatník a vřeteník jsou vyrobeny ze špejlí,” řekl výrobce, jenž se inspiroval podobnými trendy na sociálních sítích.

Výsledná kytara, na kterou bylo použito přibližně deset tisíc špejlí, je plně funkční a nese motiv známé postavičky z počítačové hry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám