Hlavní obsah

Proti koronaviru s kulomety, kuřecí farmou a zásobami na 25 let

Novinky, nčs

Ano, zní to jako z postapokalyptického filmu. Vesnička, kde žije hrstka zbývajících lidí, kteří jako jediní přežili zkázu světa. V současné době se však přece jenom ozývají takzvaní preppeři o trochu více, než je zvykem. Takhle jsou na konec světa připravení v Západní Virginii.

Foto: Profimedia.cz

Steve Rene se konce světa nebojí.

Článek

Objekt je umístěn v srdci Appalačského pohoří na východě Severní Ameriky. Bunkry, úkryty pro potraviny, které by měly 500 obyvatelům vydržet na dlouhých 25 let. Tak to vypadá uvnitř The Fortitude Campu, který je připraven na jakoukoliv katastrofu.

Foto: Profimedia.cz

Potraviny vydrží na 25 let.

V kempu nechybí zbraně, solární panely, ale třeba ani příkop, kde mohou být spálená lidská těla infikovaná třeba smrtícím virem. V okolí se nacházejí čtyři věže, ze kterých je možné celý objekt hlídat za pomoci kulometů, myšleno bylo i na zemědělství, takže nechybí skleník, kuřecí farma či výběh pro kozy.

Foto: Profimedia.cz

Připraveno je 500 lůžek.

Foto: Profimedia.cz

V bunkrech lidé přežijí snad všechny katastrofy.

Pokud máte dojem, že takové přípravy jsou zbytečné a že svět zítra neskončí, manažer objektu vám vysvětlí, že s tím se ani nepočítá. „Není to tak, že tady je parta šílenců, kteří si myslí, že má skončit svět,” říká Steve Rene, veterán z války v Perském zálivu.

Foto: Profimedia.cz

S municí není problém.

My vám to říkali

„Nejsme nijak vázaní na milici,” zdůrazňuje Rene, podle něhož je důležité být připraven. „Je to vlastně takové životní pojištění, ale takové, které dává větší smysl, než že vám někdo zaplatí pohřeb,” myslí si Rene, jenž účtuje za roční členství v kempu tisíc dolarů (25 500 korun).

Foto: Profimedia.cz

Rene monitoruje aktuální situaci okolo koronaviru.

V současné době, kdy svět sužuje pandemie nového koronaviru, myšlenky prepperů směřují právě sem. „Zaznamenáváme teď zvýšenou poptávku po místech v našem kempu. Lidi za běžných okolností na takové věci moc nemyslí, ale když se objeví celosvětový problém, začínají o tom uvažovat,” doplnil Rene, který by tak s nadsázkou mohl říct: „My vám to říkali.”

V srpnu už bude pandemie pod kontrolou, věří organizátoři obří herní konference

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám