Hlavní obsah

Proč pít silnější pivo? Výzkum odhalil zdravotní přínos

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi milovníky piva, rozhodně zpozorněte. Vědci na univerzitě v Amsterdamu přišli s teorií, že silnější pivo je dobré pro vaše střeva. Pochopitelně ani tato studie nenabádá k častému pití alkoholu, upozorňuje však na přítomnost prospěšných bakterií, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Profesor Eric Claassen z amsterdamské univerzity, jenž výzkumný tým vedl, vysvětlil, že pití silnějších piv je vhodné pro lidská střeva. Ve svém zkoumání podrobil testu zejména belgická piva, v nichž objevil prospěšné probiotické bakterie.

U silnějších piv totiž dochází ke dvojité fermentaci, tedy kvašení. To způsobuje nejen vyšší obsah alkoholu, ale také právě tvorbu bakterií prospěšných pro střeva a zažívací systém.

Co s tělem po čtyřicítce dělá alkohol

Zdraví

„Pokud si dáte silnější pivo, je mnohem zdravější,“ říká Claassen, který však jedním dechem doplňuje, že ke zběsilému popíjení alkoholu rozhodně nenavádí.

Jedno denně

„Víme, že je těžké zastavit se u jednoho piva, ale tak by to mělo být. Alkohol ve větším množství je samozřejmě škodlivý, ale jedno pivo denně může být skutečně prospěšné,” je přesvědčený Claassen.

Pokud nepatříte k milovníkům piva, vězte, že podobné bakterie obsahují také kefír, jogurty či kimči. Probiotické bakterie pomáhají ve střevech nastolit rovnováhu a je vhodné je přijímat například po nemoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám