Hlavní obsah

Oris má další jazzovou limitku

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Švýcarská značka Oris představovala v minulých letech pravidelně limitované edice hodinek věnované významným jazzovým hudebníkům. A letošek není výjimkou. Na svět se tak dostaly hodinky oslavující pianistu a skladatele Theloniouse Monka, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších představitelů tohoto žánru všech dob.

Foto: Oris (2x)

Článek

Na první pohled na hodinkách zaujme výrazný modrý ciferník. Jinak se vyznačují minimalistickým vzhledem s drobnými indexy, které jsou mezi desítkou a dvanáctkou naaranžovány nepřesně, což je připomínka nesouzvuků typických pro Monkovu hudbu.

Ocelové pouzdro má průměr 40 milimetrů, vodotěsné je do 30 metrů. Dýnko je tentokrát pevné, není tak vidět pro Oris typický červený rotor. Je na něm vyryto „Monk Always Knows“ (Monk vždy ví), což odkazuje na jednu z mnoha poznámek tohoto hudebníka, který byl známý svým výstředním chováním.

Foto: Oris

Hodinky pohání kalibr Oris 733, což je ve skutečnosti Sellita SW200 s rezervou chodu 38 hodin. Dostupné jsou na černém koženém řemenu s překlápěcí sponou. Cena je 1800 švýcarských franků, tedy asi 45 tisíc korun. V prodeji budou od května tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám