Hlavní obsah

Obdivuhodnou sérii maratonů seniorovi nepřerušil ani koronavirus

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za normálních okolností by si letos 87letý Ken Jones znovu nazul boty a vyrazil z domu v Severním Irsku do Londýna, aby tam jako vždy zaběhl tradiční maraton. Kvůli pandemii koronaviru ale musel letos jako řada dalších běžců improvizovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 87letý důchodce uběhl maraton i letosVideo: AP

 
Článek

Nevynechal ani jednou. Od roku 1981 se Jones Londýnského maratonu pravidelně účastní, čímž se může chlubit celkem deset lidí, muž z města Strabane je ale nejstarší. I když mu táhne na devadesát a pořadatelé museli letos uspořádat jubilejní 40. ročník improvizovaně, na startu stejně vitální stařík nechyběl.

Opravdový závod letos v Londýně proběhl na začátku října pouze za účasti profesionálních běžců, ti amatérští měli poprvé v historii smůlu. Vznikl ale projekt virtuálního maratonu, kterého se zúčastnil v okolí svého domova právě i Jones.

U lékaře nebyl 70 let. Fotbalový fanoušek má na spokojený život jednoduchý návod

Muži

Kromě jiných věcí nepřálo rekordmanovi letos ani počasí. „Nikdy jsem snad za takových podmínek maraton neběžel. Pršelo a foukal prudký vítr, ale nedalo se nic dělat, musel jsem uběhnout 26 mil (necelých 42 kilometrů). Naštěstí bylo dost příležitostí se převléknout,” uvedl Jones, jehož nejrychlejší výkon na trati byl dvě hodiny a 41 minut.

Tentokrát se ale nemohl těšit z tradiční podpory fanoušků v ulicích, u trati měl ale přesto několik podpůrných transparentů.

„Nachystali je tam sousedi, je to od nich milé. Je hezké si zaběhnout maraton doma,” dodal běžec, jenž doufá, že se 41. ročník jedné z nejoblíbenějších běžeckých akcí na světě bude konat už za normálních okolností v britské metropoli.

Reklama

Výběr článků

Načítám