Hlavní obsah

Nová doba! V tomhle baru si s obsluhou moc nepoklábosíte

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už si na baru objednáte jakýkoli nápoj, v japonském podniku Zeroken Robo Tavern v Tokiu si s obsluhou moc nepopovídáte. Pivo vám totiž načepuje speciální robot, kterému bude pravděpodobně jedno, jak těžký jste měli den.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V tokijském baru míchá nápoje robotVideo: Reuters

 
Článek

Bar, jenž byl otevřen na konci ledna poblíž vlakové stanice v tokijské čtvrti Ikebukuro, je spíš komorních rozměrů. Přesto je uvnitř výjimečný, a to díky obsluze, kterou obstarává speciální robot.

Už samotná objednávka probíhá moderně. V automatu hosté nejdřív zaplatí za vybraný nápoj, obratem obdrží QR kód, podle kterého jim následně robot připraví pivo nebo míchaný nápoj.

Na zlatavý mok si počkáte zhruba 40 vteřin, na „míchačku” asi minutu. Robot má v sobě zabudovanou kameru, díky které by měl dokonce poznat vaši aktuální náladu. Pak na vás z obrazovky může klidně zamrkat.

Ustál prohibici a ženám byl dlouho vstup zakázán. Nahlédněte do vyhlášeného baru

Muži

Cena robota je zhruba 80 tisíc dolarů (1,8 milionu korun), což je plat japonského barmana za tři roky. A vzhledem k nedostatku pracovní síly se jeví zaměstnaní robota jako dobrá investice.

Atrakci si zatím zvědaví návštěvníci mohou prohlížet do poloviny března, kdy skončí testovací provoz a rozhodne se, zda robot bude nadále obsluhovat tokijské zákazníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám