Hlavní obsah

Nikdy nekončící koloběh. Otec sedmi dětí se zlepšováků nebojí

Novinky, nčs

Otcem na plný úvazek je Chad Kempel z amerického San Matea v Kalifornii. Poté, co se ke dvěma dětem narodila rodičům paterčata, vznikl náročný úkol. S mnoha nástrahami všedního života si však vynalézavý otec dokáže poradit na jedničku.

Foto: Profimedia.cz

Chad Kempel je otcem na plný úvazek.

Článek

Sedmatřicetiletému analytikovi Chadovi a jeho ženě Amy byly dvě děti málo a pokoušeli se o další. Po několika potratech se páru narodila v roce 2013 předčasně dvojčata, která však porod ve 22. týdnu nepřežila. Manželé absolvovali zhruba dvacítku pokusů o umělé oplodnění, a když už ztráceli naději, dozvěděli se, že Amy čeká paterčata.

Zkoušeli jsme krmit jedno dítě po druhém, ale než nakrmíte to poslední, tak to první už má znovu hlad.
Chad Kempel

„Byli jsme v šoku, ale věděli jsme, že poté, co jsme přišli o dvojčata, už nemáme o čem přemýšlet,” říká Chad. Pod jednou střechou tak nyní žije celkem sedm dětí. K nejstarší Savannah (4) a o rok mladší Avery před rokem a půl přibyli Lincoln, Noelle, Grayson, Preston a Gabriella.

Foto: Profimedia.cz

Být otcem sedmi dětí je nikdy nekončící koloběh.

Rodiče sedmi dětí se rozhodli, že svoje zkušenosti a vychytávky budou sdílet s ostatními online. „První, co jsme udělali, byla herna. Místnost, kde všechny děti mohou být společně a nehrozí jim tam žádné nebezpečí,” začíná vyjmenovávat Chad svoje nápady.

Další problém nastal s cestováním. „Museli jsme předělat dodávku na dětský minibus. Uvnitř máme přebalovací stůl, starší sestry mají obrazovky s televizí, aby se zabavily, když na cestách musíme přebalovat a krmit, což zabere hodně času,” pokračuje otec, jenž rodinu na cestách přirovnává k legendárnímu filmu Sám doma.

Foto: Profimedia.cz

Stolování u Kempelů není nic snadného.

Chad s Amy také museli najít způsob, jak věci co nejvíc urychlit. „Některé společnosti sice vyrábějí potřeby pro vícerčata, ale ty ceny...” poukazuje na to, že velká rodina musí přemýšlet i úsporně.

Světový rekordman

Chad s úděsem popisuje hektický proces krmení, kdy se pět dětí musí společně najíst. Některé z nich mají v oblibě házení jídla okolo, takže pro hlavu rodiny se rozhodně nejedná o snadný úkol.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbenou kratochvílí dětí je pohazování jídla okolo.

„Zkoušeli jsme krmit jedno po druhém, ale než nakrmíte poslední dítě, tak to první už má znovu hlad, takže jsem vyrobil speciální vybavení. Například držáky lahviček nebo stůl, kde mohou sedět všechny děti pohromadě,” vyjmenovává svoje zlepšováky Chad, jenž je také vášnivým běžcem a s dětmi uběhl maraton. Vytvořil tak světový rekord v běhu s kočárkem pro paterčata.

Foto: Profimedia.cz

S paterčaty uběhl otec maraton.

„Kdo nemá tolik dětí, nedokáže si představit, kolik práce a úsilí to stojí. Je to nikdy nekončící koloběh,” uzavírá otec.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám