Hlavní obsah

Největší kaviárová konzerva na světě váží 50 kilogramů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubajský hotel Atlantis je svým luxusem známý po celém světě. Aby na sebe na sklonku loňského roku opět upozornil, spojil se s americkou kaviárovou společností AmStur a vytvořil něco zcela neobyčejného - největší konzervu kaviáru na světě. Rekord už podle zahraničních médií potvrdila i Guinnessova kniha rekordů.

Foto: achiv hotelu

Slavnostní předvedení kaviárové konzervy.

Článek

Luxusní hotel ležící na samotném cípu proslulého palmového souostroví představil svou nejnovější chloubu na silvestra. Ta vznikla ve spolupráci s americkou kaviárovou společností AmStur a návštěvníkům byla předvedena během slavnostní večeře.

Samotná konzerva je vyrobena z robustní nerezové oceli a váží 50 kilogramů. Zasazena je do speciální nádoby ve tvaru diamantu, která navíc reguluje vnitřní teplotu, aby byl kaviár po celou dobu v co nejlepším stavu.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Atlantis.

Hotel Atlantis tak kaviárovým unikátem dokonce překonal světový rekord - představil totiž největší konzervu s kaviárem na světě. Ta sesadila z pomyslného trůnu svého předchůdce z roku 2016, jenž vážil „pouhých“ 17 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám