Hlavní obsah

Nejtěžší golfovou jamku lze pokořit jen z vrtulníku

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na milovníky golfu čeká v Jihoafrické republice skutečná lahůdka. Na úpatí hor Hanglip se totiž nachází nejdelší tříparová jamka na světě, měří téměř 360 metrů. Hráči odpalují z vrcholu skály, kam se mohou dostat jedině vrtulníkem.

BEZ KOMENTÁŘE: Extrémní golfová jamka na světě: Hráči odpalují ze skály přístupné jen vrtulníkem

 
Článek

Golfisté jsou známí tím, že je ani špatné počasí často neodradí od toho, aby po zeleném hřišti honili svými holemi bílý nesmysl. Každé hřiště má nějakou specialitu či nějaký špek, na kterém se většinou hráči takříkajíc seknou. Tříparová jamka v JAR je však i tak extrémem.

Nejdelší tříparová jamka světa se nachází na hoře vysoké zhruba 400 metrů, kam se mohou sportovci dostat pouze ve vrtulníku. Než se míček po odpalu dotkne země, počká si hráč zhruba půl minuty. A výsledek svého snažení může pozorovat tak maximálně velmi kvalitním dalekohledem. Lidské oko nemá šanci.

Speciální zaměstnanec hlídá balónek

Tato výjimečná jamka je součástí Legend Golf Resortu, který leží v jihoafrickém pohoří Waterberg. Na tvorbě hřiště se podílelo celkem 18 špičkových hráčů ze světa, včetně třeba Justina Rose či Retiefa Goosena.

Prvním hráčem, který zvládl tuto výjimečnou tříparovou jamku odehrát skutečně na pouhé tři rány, je Ir Padraig Harrington. K němu se postupem času přidalo ještě několik dalších hráčů. Vzhledem k tomu, že na hřišti nejsou kamery či GPS systém, který by monitoroval let balónku, pracuje na hřišti zaměstnanec, který dopad míčku sleduje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám