Hlavní obsah

Nejluxusnější domino na světě stojí čtyři milióny korun

Novinky, jky

Pokud jste fanoušky klasických her, pak dost možná sledujete, když vyjde nějaká nová edice působivých šachů, dámy či domina. Po nejnovější edici domina od německé designové společnosti se snad raději ani nepoohlížejte, jen by vás to rozčílilo. Provedení je sice luxusní, ale cena tomu bohužel odpovídá.

Foto: Lieb Manufaktur

Takto vypadá nejdražší domino na světě.

Článek

Domino ze zlata, kde jsou číselné hodnoty zobrazené pravými diamanty? Ano, ač to může znít na první, druhé i jakékoli další zamyšlení velmi podivně, doopravdy existuje. Je určeno však jen pro velmi movité sběratele či ty, pro které peníze nehrají ani tu sebemenší roli.

Německé designové studio Lieb Manufaktur pro tvorbu svého výjimečného designového kousku spojilo své síly s další německou společností specializující se na výrobu předmětů z drahých kovů – Vendor. Vznikla tak jednoznačně nejluxusnější edice domina, která byla kdy na prodej.

Celkem 168 diamantů

Celý projekt vznikal v Bádensku-Württembersku, kde bylo domino posléze i vyrobeno. Set 28 hracích kostek byl vyroben z 2,4 kilogramu 18karátového zlata a 168 diamantů. Umístěný je do speciálního boxu vyrobeného ze speciálně opracovaného mramoru.

Cena činí 147 tisíc eur, tedy bez pár drobných zhruba čtyři milióny korun. To už je pořádná motivace, aby se vám jednotlivé hrací kostky neztratily, jako tomu často bývá u běžného domina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám