Hlavní obsah

Nejlevnější michelinský podnik přišel o svou hvězdičku

Zhruba pět let nabízel stánek Hawker Chan v Singapuru nejlevnější michelinské jídlo na světě. Teď však úspěšná stravovna, u které se mnohdy tvořily fronty, o svou hvězdičku přišla. Zástupci podniku, který mezitím expandoval i do Thajska či na Filipíny, přišli se smířlivou reakcí i závazkem, že si i nadále budou zakládat na poctivých pokrmech.

Foto: Profimedia.cz

Michelinští inspektoři ocenili stánek v roce 2016 hvězdičkou.

Článek

Podnik Hawker Chan, dříve známý jako Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles, proslul jednoduchými pokrmy s kuřetem doslova za pár šupů. Strávníci se ve stánku, který jeho majitel Chan Hong Meng otevřel už v roce 2009, mohli najíst za průměrně 50 korun. Věhlas stravovny pak raketově stoupnul v roce 2016, kdy jí slavný michelinský průvodce udělil hvězdičku.

V nejnovějším vydání se ovšem podnik neobjevil, což zástupce rozrůstající se franšízy zamrzelo, od svých standardů prý ani o krok neustoupili. „Šéfkuchař Chan Hon Meng připravuje svou slavnou rýži se sójovou omáčkou od roku 2009 na základě tajného receptu a metody, která se od začátku nezměnila. Vždy měl za to, že jídlo by se mělo připravovat čerstvé,“ uvedli pro CNN zástupci podniku.

„Doufáme, že zjistíme, proč nás Michelinův průvodce tento rok vynechal. Chápeme však, že když dojde na jídlo, má každý svůj názor. Chceme pokračovat v přípravě chutného a levného jídla, to je naše vize a mise,“ doplnil zástupce stravovacího zařízení a poděkoval všem věrným zákazníkům.

Kvalita podle některých klesla

Server CNN uvádí, že zatímco někteří lidé zakladateli stravovny tleskali za to, že se mu podařilo s podnikem expandovat, podle jiných kvalita jídla v posledních letech poněkud klesla. „Myslím, že Michelin se správně držel svého pocitu a ochránil důstojnost hvězdiček,“ míní singapurský expert na jídlo a stravování KF Seetoh. Podle něj budoucnost místní gastronomické scény nezávisí jen na jediném šéfkuchaři či restauraci.

„S veškerým respektem, Michelin by se měl držet svého kopyta a zaměřit své síly na restaurace, protože ty nyní potřebují pomoct,“ uvedl s odkazem na pandemii koronaviru, která tvrdě dopadla i na asijský městský stát.

Michelinský šéfkuchař přišel s převratnou změnou, zaměstnancům se uleví

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám