Hlavní obsah

Naprostá nedostupnost stála restauraci všechny tři michelinské hvězdy

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není zřejmě překvapením, že za nejlepší sushi restaurací byste se museli vydat do Japonska, konkrétně Tokia. Paradoxem je, že vyhlášený podnik Sukiyabashi Jiro byl nyní vyřazen z prestižního michelinského průvodce, ačkoliv disponoval třemi hvězdami, tedy nejvyšším možným hodnocením.

Foto: Profimedia.cz

Šéfkuchař Jiro Ono (vlevo) pohostil v roce 2014 také Baracka Obamu.

Článek

Michelinský průvodce se rozhodl vyřadit ze svého seznamu vyhlášenou restauraci z prostého důvodu. Je totiž prakticky nemožné se do restaurace dostat. K tomu, abyste si mohli vychutnat sushi na stejném místě, jako v roce 2014 americký prezident Barack Obama, musíte být nejlépe známý šéfkuchaře, případně doufat v malý zázrak, že se uvolní místo.

Restaurace, kterou od počátku vede legendární 94letý šéfkuchař Jiro Ono, nabízí hostům pouze deset míst. Jak bývá zvykem, většinu z nich obsadí příbuzní či známí šéfkuchaře, popřípadě politické elity. Část míst bývá také vyhrazena pro nejlepší hotely, které s restaurací spolupracují.

Konec rezervacím

Sukiyabashi Jiro byla otevřena v japonské metropoli v roce 1965 a od roku 2007 pravidelně získávala nejvyšší počet michelinských hvězd. S tím je však konec.

„Nejde o to, že by se úroveň restaurace snížila. Rozhodli jsme se podnik vyřadit ze seznamu, protože restaurace již nenabízí možnost návštěvy každému, což je proti našim hodnotám,” uvedl v prohlášení renomovaný průvodce.

Známý kuchař z obrazovek našel smrt v Dubaji

Muži

Japonská restaurace se na svých stránkách svým hostům omluvila. „Zaznamenali jsme v poslední době problémy s rezervací míst v naší restauraci. Našim hostům se omlouváme, ale zdá se, že v dohledné době nebudeme nabízet možnost rezervace,” uvedl podnik.

Návštěvníci Tokia však smutnit příliš nemusí. V centru světové gastronomie stále mají na výběr z celkem 226 michelinských restaurací, z nichž jedenáct drží nejvyšší možný počet hvězd.

Reklama

Výběr článků

Načítám